Ανακοινώθηκε το USB 3.2 με ταχύτητες έως 20Gbps

Το USB-C εδώ και καιρό αποτελεί το παγκόσμιο πρότυπο που…θα μας σώσει όλους, καθώς μια και μόνο θύρα μπορεί να φορτίσει το τηλέφωνό μας, το φορητό μας υπολογιστή, το tablet, το ηχείο Bluetooth, ακόμα και την κονσόλα Nintendo. Και όλα αυτά μέσω μιας ενιαίας κοινής θύρας.

Δυστυχώς, το μέλλον της φόρτισης δεν είναι τόσο απλό, καθώς ορισμένες συσκευές απαιτούν διαφορετική τάση, έχουν άλλες προδιαγραφές για μεταφορά δεδομένων και ισχύ, με αποτέλεσμα η σύνδεσή τους σε μια θύρα USB-C να είναι πιο περίπλοκη, ώστε όταν τα συνδέσουμε να λειτουργούν όπως εμείς θέλουμε.

 

 

.

Έχοντας αυτό υπόψη, η Ομάδα Υποστήριξης USB 3.0 – η οποία μεταξύ άλλων έχει ως μέλη της τις Apple, HP, Intel, Microsoft, Texas Instruments- ανακοίνωσε μια βελτιωμένη USB-C θύρα: την USB 3.2. Θα υποστηρίζει τη λειτουργία «πολλαπλών λωρίδων», η οποία θεωρητικά θα επιτρέπει σε συσκευές που την χρησιμοποιούν να μεταφέρουν ταυτόχρονα πολλαπλές λωρίδες δεδομένων, καθιστώντας τη πιο γρήγορο από το κανονικό USB 3.0, επιτρέποντας έως δύο λωρίδες 5Gbps ή δύο λωρίδες λειτουργίας 10Gbps.

Φυσικά, για να επωφεληθείτε από το USB 3.2, θα χρειαστείτε συσκευές που την υποστηρίζουν. Τούτου λεχθέντος, αν υποτεθεί ότι οι συσκευές υποδοχής και παραλήπτη είναι συμβατές με το USB 3.2, ακόμα και τα παλαιότερα καλώδια USB 3.0 θα δουν ταχύτερες ταχύτητες μέχρι 2Gbps.

Δεδομένου ότι η USB 3.2 υλοποίηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα αυτό το έτος, πιθανότατα θα περάσει λίγος χρόνος μέχρι να δούμε το νέο πρότυπο να κυκλοφορεί στις συσκευές.  Περισσότερα νέα θα έχουμε στην εκδήλωση USB Developer Days τον Σεπτέμβριο του 2017 .

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.