Αυτόματη μετάφραση στις κλήσεις του Skype

Η δημοφιλής εφαρμογή επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων και βίντεο-κλήσεων, πλέον έχει τη δυνατότητα μετάφρασης και στα τηλεφωνήματα που γίνονται μέσω της εφαρμογής προς σταθερά και κινητά τηλέφωνα.

Προκειμένου να αποκτήσει ένας χρήστης πρόσβαση στη σχετική λειτουργία, θα πρέπει να εγγραφεί δωρεάν στο Windows Insider Program, να έχει εγκατεστημένη την τελευταία beta (δοκιμαστική) έκδοση της εφαρμογής και να πιστώσει μονάδες κλήσεων στον λογαριασμό του (credits).

Για την ώρα, η μετάφραση σε πραγματικό χρόνο γίνεται μεταξύ εννέα γλωσσών: αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά, γερμανικά, κινέζικα (μανδαρίνικα), ιταλικά, πορτογαλικά (βραζιλιάνικα), αραβικά και ρώσικα.

Πέρα από τη βασική ανάπτυξη του συστήματος, η συνεχής βελτίωσή του βασίζεται και σε μηχανική μάθηση αν και λόγο της αυτόματης μετάφρασης είναι λογικό να υπάρχουν κάποια λάθη. Οπότε, όπως συμβαίνει σε όλες τις αντίστοιχες περίπτωσεις μηχανών μετάφρασης, όσο περισσότερο και από περισσότερους χρήστες χρησιμοποιείται τόσο θα βελτιώνεται και θα καταλαβαίνει τις διαφορετικές διαλέκτους μιας γλώσσα, που είναι και ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στην περίπτωση της αυτόματης φωνητικής κατανόησης.

 

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.