Δωρεάν Wi-Fi σε κάθε Ευρωπαϊκή πόλη μέχρι το 2020

Με το State of the Union Address η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να δεσμεύσει €120 εκατομμύρια για να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi σε κάθε Ευρωπαϊκή πόλη μέχρι το 2020, να φέρει 5G δίκτυα σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο και κάθε νοικοκυριό να έχει ταχύτητες τουλάχιστον 100Mbps μέχρι το 2025.

Πιο συγκεκριμένα το State of the Union Adress προβλέπει πως κάθε πόλη αλλά και χωριό στην Ευρώπη θα εξοπλιστεί με “δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet κοντά στα κύρια κέντρα της δημόσιας ζωής μέχρι το 2020”. Στο ίδιο πνεύμα της συνδεσιμότητας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να αναπτύξει το 5G δίκτυο σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2025, project που θα δημιουργήσει πάνω από δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της.

Ένα ακόμα φιλόδοξο σχέδιο είναι η προσφορά γρήγορης σύνδεσης με ταχύτητες download τουλάχιστον 100Mbps σε κάθε νοικοκυριό της Ε.Ε. Σχέδιο που προς το παρόν φαντάζει αρκετά δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς πως σύμφωνα με την 2016 EU Digital Progress Report μόλις το 71% της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει πρόσβαση σε Next Generation Access με ταχύτητες 30Mbps+.

 

 

πηγή:unboxholics.com

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.