Η Microsoft προσθέτει τη λειτουργία picture-in-picture mode στα Windows 10

Ένα αρκετά δημοφιλές χαρακτηριστικό που συναντάμε στα λειτουργικά συστήματα του Android και του iOS θα προστεθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στα Windows 10  στο πλαίσιο του Creators Update που λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στον Απρίλιο.

Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται picture-in-picture mode και θα διευκολύνει τους χρήστες που εργάζονται σε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, και ειδικά όσους βρίσκονται σε video-related tasks. Η επίσημη ονομασία του νέου χαρακτηριστικού είναι Compact Overlay windows και περιλαμβάνεται στο Windows 10 Insider Preview Build 15031. Η beta έκδοση είναι διαθέσιμη σε developers που θέλουν να κάνουν μια δοκιμή. Σε αυτήν την έκδοση βρίσκουμε και ένα ακόμη χαρακτηριστικό, το Dynamic Lock, που επιτρέπει σε ένα smartphone να συνδεθεί με τo PC σας μέσω Bluetooth. Έτσι όταν η συσκευή σας δεν βρίσκεται κοντά στο PC, αυτό θα κλειδώνει.

Το Compact Overlay windows επιτρέπει σε χρήστες Windows 10 να τρέχουν ένα app σε ένα μικρό παραθυράκι το οποίο μπαίνει πάνω από κάθε άλλη εφαρμογή που μπορεί να είναι ανοιχτή. Με αυτόν τον τρόπο η εφαρμογή θα είναι συνεχώς ορατή χωρίς να είναι είναι ενοχλητική και παρεμβατική. Για παράδειγμα, μπορείς να έχεις ανοιχτή σε μια μικρή γωνία της επιφάνειας το Skype και να έχεις μια συνομιλία, ενώ παράλληλα πραγματοποιείς άλλα task στον υπολογιστή.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.