Η Microsoft φιλοδοξεί να νικήσει τον καρκίνο με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

H Microsoft μέσα στην επόμενη δεκαετία, αξιοποιώντας όχι μόνο την ιατρική επιστήμη αλλά, κυρίως, την επιστήμη των υπολογιστών, έχει δεσμευτεί να θεραπεύσει τον καρκίνο.

Η ασθένεια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ιός που έχει προσβάλει έναν υπολογιστή. Τότε το μόνο που έχουν να κάνουν οι επιστήμονες είναι να σπάσουν τον κώδικα και να επαναπρογραμματίσουν τα άρρωστα κύτταρα.

Ένας από τα εγχειρήματα αυτής της νέας επιχείρησης υγιειονομικής περίθαλψης της εταιρείας περιλαμβάνει την χρήση μηχανικής εκμάθησης και την επεξεργασία φυσικής γλώσσας για να βοηθήσει τους επικεφαλείς ερευνητές να βρουν συγκεκριμένα δεδομένα από τον τεράστιο διαθέσιμο όγκο των ερευνητικών δεδομένων που υπάρχει, ώστε να καταλήξουν σε μία προσωποποιημένη θεραπεία για κάθε ασθενή με καρκίνο.

Η πρωτοβουλία που πήραν από την εταιρεία στα πλαίσια της επένδυσής τους στο cloud computing, στοχεύει στο να αξιοποιήσει τα δεδομένα των ερευνών με τη χρήση τεχνολογίας μηχανικής μάθησης(machine learning) και να βοηθήσει τους γιατρούς να σχεδιάζουν εξατομικευμένες θεραπείες για τους ασθενείς.

«Είναι απολύτως φυσιολογικό το ότι η Microsoft στρέφεται στον καρκίνο γιατί έχουμε τεράστια τεχνογνωσία στην επιστήμη των υπολογιστών και αυτό που συμβαίνει στον καρκίνο είναι ένα υπολογιστικό πρόβλημα», δήλωσε στην Telegraph ο Κρις Μπίσομπ, διευθυντής εργαστηρίου του τμήματος Ερευνών της Microsoft.

Το λογισμικό της Microsoft, «Bio Model Analyser», μιμείται την υγιή συμπεριφορά ενός κυττάρου, τη συγκρίνει με αυτήν ενός άρρωστου κυττάρου, με σκοπό να εντοπίσει το πρόβλημα και να βρει τη λύση.

Ήδη αυτό το λογισμικό βοηθάει επιστήμονες στην αναζήτηση γρήγορων θεραπειών κατά της λευχαιμίας.

Η IBM επίσης εργάζεται σε ένα ανάλογο project χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Watson Oncology, που αναλύει τα ιατρικά δεδομένα των ασθενών και τα συνδυάζει με τα αποτελέσματα ερευνών. Η IBM έχει ρίξει στη μάχη εναντίον του καρκίνου τον υπερυπολογιστή Watsonγια αυτό το σκοπό, ενώ η Intel είχε «υποσχεθεί» ότι μέχρι το 2020 θα υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της μάστιγας.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.