Κινεζική εταιρία αντικατέστησε σχεδόν όλους τους εργάτες της με ρομπότ

Η κινεζική εταιρεία Changying Precision Technology Company (CPTC) προχώρησε σε αντικατάσταση του 90% του προσωπικού στο εργοστάσιο της στην πόλη Dongguan με ρομπότ και σύμφωνα με το vr-zone.com μειώθηκαν τα λάθη και οι αστοχίες κατά 80%, ενώ ο ρυθμός παραγωγής βελτιώθηκε κατά 250%.

Στο εργοστάσιο της CPTC υπήρχαν 650 εργαζόμενοι και πλέον έχουν απομείνει 60. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Luo Weiqiang, general manager της εταιρείας, στο μέλλον θα κρατήσουν μόλις 20 υπαλλήλους, ωστόσο, δεν ανέφερε τίποτα για τις χαμένες θέσεις εργασίας.

Και η Foxconn είχε αντικαταστήσει 60.000 εργαζόμενους με ρομπότ πέρυσι το Μάιο, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι τους μετέφερε σε άλλες θέσεις μέσα στην εταιρεία. Ποιος ξέρει όμως τι θα γίνει σε 20-30 χρόνια καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς η εξέλιξη των ρομπότ θα επηρεάσει πολλούς επαγγελματικούς κλάδους.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.