Νέος αλγόριθμος της Google συμπιέζει τα αρχεία JPEG κατά 35%

Ο νέος αλγόριθμος συμπίεσης εικόνων τύπου JPEG της Google με κωδική ονομασία Guetzli, έγινε διαθέσιμος με άδεια ανοικτού κώδικα σε όλους. Ο Guetzli (η λέξη σημαίνει cookie στα ελβετικά γερμανικά) «υπόσχεται» μείωση του μεγέθους της τελικής εικόνας κατά 35% περισσότερο, σε σχέση με άλλες λύσεις.

Ο νέος αλγόριθμος είναι συμβατός με τους υπάρχοντες browsers και τα εργαλεία επεξεργασίας εικόνας και σύμφωνα με την Google επιτρέπει την δημιουργία μικρών σε μέγεθος αρχείων χωρίς μεγάλη απώλεια στην τελική ποιότητα της εικόνας.

Από πρακτικής άποψης, είναι παρόμοιος με τον Zopfli αλγόριθμο για τη δημιουργία μικρότερων PNG και gzip αρχείων χωρίς την ανάγκη εισαγωγής ενός νέου format αλλά και διαφορετικός από την τεχνική που χρησιμοποιείται στο WebP και απαιτεί νέο οικοσύστημα.

Στα δύο παραδείγματα που ακολουθούν, η original εικόνα είναι στα αριστερά και η εικόνα που έχει συμπιεστεί με τον αλγόριθμο Guetzli είναι στα δεξιά.

image00

image01

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.