Νέο Surface Laptop από τη Microsoft με Windows 10 S

Το Surface Laptop προορίζεται να ανταγωνιστεί το MacBook Air αλλά και το Chromebook Pixel της Google, υιοθετώντας το παραδοσιακό clamshell design των laptops και αφήνοντας κατά μέρος τον υβριδικό σχεδιασμό που έκανε γνωστή τη σειρά των Surface.

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε, ξεκαθαρίζει απόλυτα ότι αποτελεί μια high-end συσκευή που στόχο έχει να προωθήσει το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, τα Windows 10 S. Καθώς τρέχει τη συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού, οι μόνες διαθέσιμες εφαρμογές θα είναι αυτές του Windows Store, εκτός και αν επιλέξετε την αναβάθμιση σε Windows 10 Pro.

Διαθέτει οθόνη αφής 13,5 ιντσών τεχνολογίας PixelSense, η οποία επιτρέπει την αλληλεπίδραση και με μη ψηφιακά αντικείμενα. Η αναλογία πλευρών της οθόνης είναι 3:2 και το πληκτρολόγιο είναι ντυμένο με αλκαντάρα, υλικό που χρησιμοποιείται και στο Surface Pro 4.

Το Surface Laptop βασίζεται στους τελευταίας γενιάς επεξεργαστές Core i5 και i7 της Intel και μπορεί να εξοπλιστεί με 4 έως 16 Gb RAM και με SSD χωρητικότητας από 128 Gb έως και 1 Tb. H Microsoft ισχυρίζεται ότι το Core i5 Surface Laptop είναι 50% ταχύτερο από το MacBook Air με επεξεργαστή Core i7.

Το Surface Laptop είναι ελαφρύτερο από το Core i7 MacBook Air ενώ έρχεται με αυτονομία 14,5 ωρών (για αναπαραγωγή video). Σε αυτό βοηθά πλέον και η νέα έκδοση των Windows 10 αλλά και το σύνολο του hardware. Τα ηχεία δεν βρίσκονται σε εμφανές για το μάτι σημείο μιας και έχουν τοποθετηθεί κάτω από το πληκτρολόγιο, με το ύφασμα να επιτρέπει στον ήχο να περνά απροβλημάτιστα

surfacelaptopevent6

Η τιμή του ξεκινά από τα $999 για την έκδοση με Core i5, 4GB RAM και 128GB SSD και θα κυκλοφορήσει από τις 15 Ιουνίου.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.