Τέλος εποχής για τα Windows Vista

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι από τις 11 Απριλίου 2017 σταματά οριστικά την επίσημη υποστήριξη των Windows Vista.

Μετά την 11 Απριλίου 2017, οι χρήστες του Windows Vista δεν θα λαμβάνουν πλέον αναβαθμίσεις ασφαλείας, δωρεάν ή επί πληρωμή υποστήριξη για τεχνικά θέματα κλπ. από τη Microsoft. Η Microsoft παρείχε πλήρη υποστήριξη για το Windows Vista για μια περίοδο 10 ετών, αλλά έφτασε ο καιρός να επενδύσουμε τον χρόνο μας σε πιο πρόσφατες τεχνολογίες με τη σύμφωνη γνώμη των συνεργατών μας.

Στην περίπτωση που συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Windows Vista, ο υπολογιστής σας θα εξακολουθήσει να λειτουργεί κανονικά αλλά με τον καιρό θα γίνεται ακόμη πιο ευάλωτος σε κενά ασφαλείας, ιούς και επιθέσεις.

Ο Internet Explorer 9 δεν υποστηρίζεται πλέον, επομένως, αν σερφάρετε στο Internet από υπολογιστή με Windows Vista το πιθανότερο είναι ότι είστε εκτεθειμένοι σε online επιθέσεις. Παράλληλα, σταδιακά θα πάψει η υποστήριξη πολλών εφαρμογών και υπηρεσιών που αναπτύσσονται για πιο πρόσφατες εκδόσεις Windows, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν σε Windows Vista.

Τα Windows Vista (με κωδική ονομασία Longhorn) είναι η μια έκδοση του λειτουργικού συστήματος Microsoft Windows της Microsoft. Κυκλοφόρησαν στις 30 Ιανουαρίου 2007 σε πέντε εκδόσεις: τα Windows Vista Home Basic, τα Windows Vista Home Premium, τα Windows Vista Business και τέλος η πιο πλήρης έκδοση των Windows Vista τα Windows Vista Ultimate, που απευθύνονται σε επαγγελματίες και φανατικούς παιχνιδιών, και περιλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά των εκδόσεων Business και Home Premium.

Καμία έκδοση των Windows δεν έχει συγκεντρώσει περισσότερες αντιδράσεις και κακές κριτικές από το κοινό και τον ειδικό Τύπο από τα Windows Vista, με εξαίρεση ίσως τα Window Me (Millennium Edition). Τα Vista ήταν πιο αργά από την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, τα Windows XP, είχαν προβλήματα με πολλά περιφερειακά, ενώ έχουν μείνει γνωστά για τις αλλεπάλληλες επιβεβαιώσεις που απαιτούσαν για κάθε κίνηση που ήθελε να κάνει ο χρήστης τους.

Με την απόφασή της η Microsoft κλείνει ένα κεφάλαιο της ιστορίας το οποίο μάλλον θέλει και η ίδια να ξεχάσει. Εξάλλου ο κόσμος το έχει ξεχάσει ήδη, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Net Applications ποσοστό μικρότερο του 1% των υπολογιστών παγκοσμίως τρέχει ακόμη με Windows Vista.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.