Ταχύτερη φόρτιση με το Quick Charge 4.0

Με την τεχνολογία των μπαταριών να μην εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια με τον ρυθμό που ίσως θα θέλαμε και να μην μπορεί να δώσει μπαταρίες σημαντικά μεγαλύτερης χωρητικότητας, οι εταιρίες εστιάζουν στην όλο και ταχύτερη φόρτιση των υπαρχόντων μπαταριών λιθίου. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphones σήμερα, είναι η διάρκεια ζωής των μπαταριών. Τα mAh αυξάνονται από κάποιους ενώ άλλοι τα θυσιάζουν για χάρη του λεπτού design.

Ποιο μπορεί ενδεχομένως να είναι το ένα και μοναδικό θετικό όσον αφορά το θέμα αυτονομίας των συσκευών; Ότι υπάρχει μια λύση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και αυτή είναι η γρήγορη φόρτιση. Μάλιστα η Qualcomm, σύμφωνα με το Fudzilla,το οποίο επικαλείται πληροφορίες από κατασκευαστή περιφερειακών, ετοιμάζεται για την άφιξη του Quick Charge 4.0, που θα φέρει 28W ενέργειας στα συμβατά smartphones κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Η Qualcomm φαίνεται να έχει βελτιώσει την Quick Charge, ώστε να μπορεί να επιτύχει την τροφοδότηση της μπαταρίας με αυτά τα ποσά ενέργειας, χωρίς να προκαλέσει βλάβη στην μπαταρία. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην τεχνολογία INOV (Intelligent Negotiation for Optimum Voltage), η οποία βελτιστοποιεί την φόρτιση της μπαταρίας, αναλαμβάνοντας να υπολογίσει το πόση είναι η μέγιστη ενέργεια που μπορεί να λάβει η μπαταρία ανά πάσα στιγμή, χωρίς αυτή να υπερθερμαίνεται.

Συγκριτικά, το υπάρχον Quick Charge 3.0 μπορεί να φτάσει έως και 18W, το Super Charge της Huawei είναι πιο γρήγορο στα 22.5W και το Oppo VOOC είναι στα 20W. Από την πλευρά της η Google σκέφτεται να ωθήσει τους κατασκευαστές στην υιοθέτηση του Power Delivery standard για κινητά που χρησιμοποιούν USB Type-C, τα Pixel το υποστηρίζουν, αλλά φτάνουν μέχρι 18W (θεωρητικά το standard μπορεί να φτάσει έως και 100W).

https://www.youtube.com/watch?v=rGApPaFJRtI

 

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.