1 δισεκατομμύριο χρήστες χρησιμοποιούν καθημερινά το WhatsApp

To club των εφαρμογών που συγκεντρώνουν 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μεγαλώνει, με το WhatsApp, να είναι το νέο και ίσως το μοναδικό μέλος που διαθέτει το συγκεκριμένο αριθμό όχι σε μηνιαία αλλά σε καθημερινή βάση.

Πέρσι η γνωστή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, είχε ανακοινώσει ότι 1 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το δίκτυο της κάθε μήνα, κάτι που φανερώνει και την τεράστια αύξηση στη χρήση της υπηρεσίας σε διάστημα μόλις ενός έτους. Τα τελευταία χρόνια το WhatsApp έχει εξελιχτεί πέρα από το αρχικό κοντέλο εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων και φωτογραφιών, και πλέον στις μέρες μας επιτρέπει την πραγματοποίηση φωνητικών κλήσεων αλλά και βιντεοκλήσεων.

WhatsApp

Αυτό δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο που δημοσιοποίησε το WhatsApp αφού συνολικά 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιούν έστω μία φορά κάθε μήνα ενώ οι χρηστες του ανταλλάσουν 55 δισεκατομμύρια μηνύματα κάθε μέρα. Υποστηρίζει ακόμα 60 γλώσσες ενώ ο διαμοιρασμός φωτογραφιών και βίντεο είναι από τις πιο συχνές ενέργειες των μελών του αφού 4,5 δισεκατομμύρια φωτογραφίες στέλνονται καθημερινά μέσω του WhatsApp αλλά και 1 δισεκατομμύριο βίντεο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Facebook δεν έχει γνωστοποιήσει πρόσφατα το πόσοι χρήστες συνδέονται με άλλες από τις πλατφόρμες του σε καθημερινή και όχι σε μηνιαία βάση. Έτσι γνωρίζουμε ότι στο Instagram συνδέονται 700 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα, στο Messenger 700 εκατομμύρια, στο Instagram 1,2 δισεκατομμύρια και τέλος στο Facebook περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια χρήστες, αριθμοί σίγουρα εντυπωσιακοί.

πηγή: insomnia.gr

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.