30% αυξημένη απόδοση θα έχουν οι 8ης γενιάς επεξεργαστές της Intel

Η Intel ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της έκθεσης Computex 2017 ότι οι επεξεργαστές Coffee Lake όγδοης γενιάς θα παρουσιάζουν αυξημένη απόδοση κατά 30% σε σύγκριση με τους επεξεργαστές έβδομης γενιάς Kaby Lake. Η ανακοίνωση ήταν λιτή και χωρίς πολλές  λεπτομέρειες, αλλά η εταιρεία παρουσίασε ένα φορητό υπολογιστή που στο εσωτερικό του ‘φορούσε’ τους επεξεργαστές ογδόης γενιάς της Intel.

Η Intel τέσταρε την απόδοση του νέου επεξεργαστή με το εργαλείο SYSmarker 2014 v1.5, το οποίο είναι ένα βελτιστοποιημένο benchmark πρόγραμμα της Intel. Ακόμα όμως δεν ξέρουμε πως θα τα πάει απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο, την AMD που ετοιμάζει και αυτή να ρίξει στην κυκλοφορία τους νέους επεξεργαστές Ryzen.

Οι επεξεργαστές όγδοης γενιάς της Intel βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 14nm ++ ενώ η έβδομη γενιά χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική των 14nm +. Η όγδοη γενιά Core i7 έχει διπλάσιους πυρήνες και threads από τους αντίστοιχους της προηγούμενης γενιάς, οπότε είναι πιθανό η αύξηση απόδοσης να οφείλεται σε αυτό ακριβώς το γεγονός.

Αποτελεί όντως ένα εντυπωσιακό επίτευγμα, να συσσωρευτεί δηλαδή διπλάσιος αριθμός πυρήνων με το ίδιο TDP  στα 15W και να αυξηθεί 500MHz ο χρόνισμός του TurboBoost. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστός ο βασικός χρονισμός των νέων επεξεργαστών.

Τα τσιπ της ογδόης γενιάς της Intel έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο έτος, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες μέσα στο καλοκαίρι.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.