Airtame: Ασύρματο HDMI streaming με πολυάριθμες δυνατότητες

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια γενικότερη τάση αναθεώρησης της φιλοσοφίας των ψηφιακών συσκευών. Την ίδια ώρα πολλές εταιρείες εστιάζουν στην κατάργηση των καλωδίων για τις συσκευές τους, κυρίως στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά και του γραφείου. Στο χώρο της εκπαίδευσης, εμφανίζονται νέες μέθοδοι διδασκαλίας με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων, τα οποία καθιστούν το μάθημα πιο ενδιαφέρον αλλά και γρηγορότερα κατανοητό. Αυτό φυσικά προσφέρει ευκολία και περισσότερες επιλογές στον εκπαιδευτή, ο οποίος έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία για χάρη της αποστολής του. Από την άλλη, οι περισσότερες εταιρείες πραγματοποιούν πολυάριθμα meetings στα οποία οι παρουσιάσεις αποτελούν βασικό συστατικό της επικοινωνίας των μελών. Τί γίνεται όμως στην περίπτωση που τα μέλη της σχολικής τάξης ή του meeting room, χρειάζεται να αποσυνδέσουν τη συσκευή τους για να συνδεθεί ο επόμενος; Τί γίνεται όταν κάποιος επιθυμεί το υλικό που παρουσιάζει, να προβάλεται σε όλες τις oθόνες των μελών της συνάντησης; Κάτι τέτοιο είναι προφανές ότι θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί με τη χρήση καλωδίων. Γι αυτό το λόγο, οι εταιρείες του κλάδου ξεκίνησαν ένα μαραθώνιο προκειμένου να αναπτύξουν ασύρματες συσκευές που θα απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα και θα επιτρέψουν στους χρήστες να εργαστουν με πιο παραγωγικό, δημιουργικό αλλά και οικονομικό τρόπο.

Αναφερόμαστε φυσικά στην τεχνολογία του Wireless HDMI Streaming. Οι περισσότεροι από εμάς τη γνώρισαν μέσω του Google Chromecast και του Apple TV. Οι δύο συσκευές στοχεύουν στην κάλυψη οικιακών αναγκών όπως π.χ το wireless streaming ταινιών και άλλων πολυμέσων. Στην περίπτωση των επαγγελματικών και διδακτικών αναγκών όμως, οι απαιτήσεις είναι πολλαπλές και ο ανταγωνισμός περνάει σε τελείως διαφορετικό επίπεδο.

Το Airtame αποτελεί μια συσκευή wireless HDMI streaming η οποία προσφέρει πολυάριθμες δυνατότητες παρουσιάσεων στο σχολικό αλλά και το εργασιακό περιβάλλον. Η δανική εταιρεία στοχεύει αποκλειστικά στη δημιουργία λύσεων για τις σχολικές αίθουσες και τα απαιτητικά επαγγελματικά meetings. Κατ’επέκταση, εστιάζει στην αξιοπιστία, την ευκολία χρήσης αλλά και την cross platform υποστήριξη. Αντίθετα με τις Google και Apple, οι οποίες απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό, η Airtame προσφέρει ένα πακέτο υπηρεσιών το οποίο περιλαμβάνει ‘Lifetime Support’, δυνατότητα cloud management και ενημερώσεις λογισμικού.

Σύγκριση με Chromecast και Apple TV

Παρόλο που το Airtame μοιάζει με μια ακριβότερη έκδοση του Chromecast ή του Apple TV, και οι τρείς συσκευές είναι μοναδικές. Γι αυτό το λόγο, η εταιρεία εμφανίζει με αντικειμενικότητα και αυτοπεποίθηση τα σημεία σύγκρισης και με τους δύο ‘μη’ ανταγωνιστές στη σελίδα της.

Στον ίδιο χώρο αναπτύσσονται και οι εταιρείες Barco, Intel, Crestron, WePresent, Kramer κ.α, οι οποίες αποτελούν και τους άμεσους ανταγωνιστές της εταιρείας. Οι συγκρίσεις που πραγματοποιήθηκαν, βασίστηκαν στην ευκολία χρήσης, τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες, τις επιδόσεις του βίντεο, τις δυνατότητες για τις επιχειρήσεις και τις αίθουσες αλλά και την τιμή. Πέραν του ότι οι επιδόσεις του Airtame στο video streaming είναι ξεκάθαρες, η τιμή λιανικής ανά συσκευή εμφανίζεται στα 299 ευρώ. Αναλύοντας τις τιμες των ανταγωνιστών θα παρατηρήσουμε ότι ξεκινούν απο 450 ευρώ ανα συσκευή και αγγίζουν μέχρι και τις 4000 ευρώ ανά συσκευή (Barco).

Δείτε περισσότερα στη σελίδα της εταιρείας https://airtame.com/

UNBOXING

Το κουτί περιλαμβάνει:

  • 1 Airtame
  • 1 Καλώδιο Micro USB
  • 1 Αντάπτορα USB με διαφορετικές υποδοχές πρίζας
  • 1 Επέκταση HDMI για ευέλικτη σύνδεση στην οθόνη (όπου χρειάζεται)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Κάθε Airtame έχει ενσωματωμένο δίκτυο Wi-Fi. Το πρώτο βήμα είναι η σύνδεση του υπολογιστή (η οποιασδήποτε Wi-Fi enabled συσκευής) με το δίκτυο του Airtame (αφού φυσικά αυτό βρίσκεται συνδεδεμένο στην οθόνη). Ως δεύτερη φάση έρχεται η σύνδεση του Airtame στο Wi-Fi π.χ του γραφείου. Από αυτό το σημείο και μετά, η συσκευή είναι προσβάσιμη από οποιαδήποτε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο Wi-Fi του γραφείου (π.χ. laptop). Ο χρήστης μπορεί επίσης να επιλέξει τη σύνδεση του Airtame με το router μέσω προσαρμογέα Ethernet, κάτι το οποίο η εταιρεία παρέχει με επιπλέον κόστος για όσους το προτιμούν.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Μία από τις δυνατότητες που δίνεται στο χρήστη, είναι η επιλογή της συχνότητας με την οποία θα συνδέσει το Airtame του με το router. Μπορεί να επιλέξει τις συχνότητες 2,4GHz ή 5GHz αλλά και τη σύνδεση μέσω του προσαρμογέα Ethernet που προαναφέρθηκε.

Στις ρυθμίσεις οθόνης ο χρήστης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 3 τρόπους εμφάνισης, ανάλογα με το περιεχόμενο που θα προβληθεί αλλά και την εμπειρία του. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιλογής του background της οθόνης είτε με μορφή επιλεγμένων εικόνων, είτε με τη χρήση οποιασδηποτε ιστοσελιδας (URL) για προβολη. Επίσης, με την επικόλληση προεπιλεγμένων URL στην εμφανιζόμενη μπάρα, επιτρέπεται η δυνατότητα εμφάνισης πίνακα οργάνων και πληροφοριών ανάλογα με τα δεδομένα που επιθυμεί να προβάλει ο χρήστης. (KPI Dashboards, Informational Displays, Calendars, Slideshows)

Για τη δημιουργία ενός dashboard, η Airtame συστήνει τους δοκιμασμένους συνεργάτες της στην ιστοσελίδα της. https://airtame.com/is

Περισσότερες δυνατότητες περιλαμβάνουν τη χρήση κωδικού PIN για τη σύνδεση μόνο όσων βρίσκονται μπροστά στην οθόνη, την αυτόματη επανασύνδεση σε περίπτωση διακοπής του Wi-Fi, ενσωματωμένο chat για άμεση υποστήριξη και πολλά άλλα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν το Airtame από τα ‘consumer products’ της Google και της Apple είναι τα υποστηριζόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας. Τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας πόσο μάλλον στους επαγγελματικούς χώρους, η εξασφάλιση της προστασίας των δεδομένων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εγκατάσταση τέτοιου είδους εξοπλισμού. Γι αυτό το λόγο η Airtame υποστηρίζει τα πρωτόκολλα WPA2 Enterprize και SSL.

Αποτέλεσμα εικόνας για Airtame

AIRTAME ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ένα από τα κύρια πεδία στα οποία εστιάζει η Airtame είναι ο χώρος της εκπαίδευσης. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τα ωφέλη της τεχνολογίας μέσα στις αίθουσες και όλο και περισσότερα στρέφονται προς αυτήν την κατεύθυνση. Στο Hult International Business School γίνεται μια προσπάθεια για ανάπτυξη των καλύτερων δυνατών μεθόδων διδασκαλίας πάνω στις επιχειρήσεις. Στόχος του ιδρύματος είναι η δημιουργία επιχειρηματικού mindset στους σπουδαστές του μέσω της τεχνολογικής προσέγγισης. Γι αυτό το λόγο η τεχνολογία θα πρέπει να εφαρμόζεται στο βαθμό όπου θα διευκολύνει το έργο τόσο των σπουδαστών όσο και των προγραμματιστών του τμήματος υποστήριξης.

Με την εγκατάσταση των Airtame στις αίθουσες της σχολής, εκτός του ότι απλοποιήθηκαν οι τεχνολογικές εγκαταστάσεις, το τμήμα support μπορεί πλέον να επικεντρωθεί σε πολύ πιο σημαντικά tasks από το να συντηρεί πολύπλοκες πλατφόρμες και υλικό. Έτσι, εκτός από την κατάργηση των καλωδιων, οι φοιτητές λαμβάνουν μέσα από τις οθόνες σημαντικές πληροφορίες που έχουν σχέση με τις σπουδές τους και όχι μόνο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των dashboards (πίνακες οργάνων) που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Ο χρόνος που εξοικονομείται χάρη στην τεχνολογία του Airtame αντικατωπτρίζει και τη φιλοσοφία της εταιρείας που περιγράφεται με τις λέξεις ‘work smart’. Και φυσικά πρέπει επίσης να αναφερθεί το οικονομικό ώφελος που προκύπτει από την ενσωμάτωση τέτοιων συσκευών.

AIRTAME ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του σύγχρονου επιχειρείν είναι η ευελιξία στον τρόπο εργασίας και η δυνατότητα μετακίνησης μέσα στο χώρο. Η εποχή του σταθερού πόστου εργασίας έχει μετατραπέι σε ευελιξία κινήσεων η οποία επιτρέπει στο άτομο να πραγματοποιεί περισσότερες συνομιλίες και επαφές με τους συνεργάτες του. Η καινοτομία προκύπτει άλλωστε από τη συνάντηση των σωστών ανθρώπων τη σωστή στιγμή.

Η εταιρεία Daniel Wellington, φρόντισε να προσδώδει μια αισθητική στους χώρους της που βασίζεται στη χρήση όσο το δυνατόν λιγότερων καλωδίων. (wireless offices). Αυτό αντικατωπτρίζει και τη φιλοσοφία του προιόντος της εταιρείας. Απλότητα, αποτελεσματικότητα και αισθητική.

Τόσο στο εκπαιδευτικό όσο και στο εργασιακό περιβάλλον, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται τα σωστά εργαλεία. Αυτά θα επιτρέψουν στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν την ελευθερία κινήσεων που απαιτείται ώστε να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους αλλά και να διατηρήσουν τη δυναμική των ιδεών τους και του ρυθμού εργασίας. Στο σύγχρονο κόσμο του επιχειρείν και της διδασκαλίας, είναι πολύ σημαντικό να καταργήσουμε όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν τη ζωή μας λιγότερο ενδιαφέρουσα και να υιοθετίσουμε νέες μεθόδους. Η τεχνολογία του wireless HDMI streaming κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος σε παγκόσμια κλίμακα αφού όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την αξία που μπορεί να επιφέρει στις ομάδες. Η Airtame, έχοντας μπει δυναμικά στο χώρο, αναπτύσσεται και εξελίσσεται καθημερινά προκειμένου να βοηθήσει τους παραγωγικούς ανθρώπους να δουλεύουν πιο έξυπνα.

Η κατάργηση των καλωδιων στις αίθουσες και τα γραφεία, δεν αποτελεί μόνο ένα διαφορετικό τρόπο σύνδεσης αλλά ανοίγει τις πόρτες για ένα νέο, καινοτόμο και σύγχρονο τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το επιχειρείν και την εκμάθηση. Αποτελέι την υιοθέτηση της φιλοσοφίας ‘work smart’ και την είσοδο σε μια νέα, ενδιαφέρουσα εποχή.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.