Τα καλύτερα δωρεάν anti-malware προγράμματα

Ξεφορτωθείτε το κακόβουλο λογισμικό μια και καλή

Το malware λογισμικό είναι οποιαδήποτε μορφή κακόβουλου λογισμικού, όχι μόνο ιοί, worms και keyloggers, αλλά και adware προγράμματα που προσθέτουν διάφορες γραμμές εργαλείων (toolbars) στον web browser σας, που σας βομβαρδίζουν με αναδυόμενα παράθυρα (popups), αλλάζουν την αρχική του σελίδα και στέλνουν τα προσωπικά σας δεδομένα στους διαφημιστές.

Μια καλή σουίτα προστασίας από ιούς είναι μια εξαιρετική λύση υπεράσπισης του υπολογιστή σας, αλλά για σίγουρη ασφάλεια είναι καλό να έχετε εγκατεστημένο κάποιο πρόσθετο πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό για να ενισχύσετε την ασφάλεια του Η/Υ σας απέναντι στην ποικιλία των ιών που κυκλοφορούν.

Παρακάτω, θα σας παρουσιάσουμε ορισμένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα προστασίας για Windows, είτε ψάχνετε για ένα εντελώς νέο πακέτο ασφαλείας είτε απλώς ένα πρόσθετο πρόγραμμα που θα καλύπτει τυχόν κενά του antivirus σας.

 

1. BitDefender Antivirus Free Edition

Διακριτικό αλλά αποτελεσματικό, το BitDefender είναι το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα προστασίας για τον υπολογιστή σας.

Αμέσως μετά την εγκατάστασή του προχωράει στην προσπάθεια εντοπισμού και εξάλειψης για οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του υπολογιστή σας.

Αναζητά ύποπτες εφαρμογές που θα βλάψουν το σύστημά σας ενώ προληπτικά σκανάρει τον υπολογιστή σας για κακόβουλο λογισμικό και λογισμικό υποκλοπής spyware, ανιχνεύοντας απειλές που δεν έχει συναντήσει ποτέ πριν. Επίσης, κατά την εκκίνηση του υπολογιστή ξεκινάει αυτόματη σάρωση.

Τέλος, το BitDefender Antivirus Free Edition είναι δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη σειρά εργαλείων για την προστασία του υπολογιστή σας.

 

2. AVG AntiVirus Free

Με λιτό interface και αποτελεσματική σάρωση με απομακρυσμένη ενεργοποίηση, το πολύ γνωστό Antivirus της AVG αποτελεί μια εξαιρετική λύση για προστασία από κάθε είδους κακόβουλο λογισμικό.

Προσφέρει ασφάλεια και στις περιηγήσεις μας στο διαδίκτυο αλλά και στα προγράμματα που έχουμε εγκαταστήσει στον υπολογιστή μας. Ο πίνακας εργαλείων είναι αρκετά φιλικός προς το χρήστη ενώ μάς δίνει και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το κινητό μας για να σαρώσουμε τον υπολογιστή μας εξ αποστάσεως,.

Η επί πληρωμή έκδοση Pro, έχει περισσότερες επιλογές ασφαλείας, πιο ισχυρή προστασία στις λήψεις από το διαδίκτυο, προσφέρει κρυπτογράφηση δεδομένων και περιλαμβάνει ένα τείχος προστασίας. Αλλά και η δωρεάν έκδοση προσφέρει πολύ καλή προστασία για τους περισσότερους χρήστες υπολογιστών.

 

3. MalwareBytes Anti-Malware

Ένα εξαιρετικό εργαλείο για την αντιμετώπιση κακόβουλου λογισμικού, το MalwareBytes Anti-Malware προσφέρεται δωρεάν για όσο διάστημα θέλετε, αλλά με ένα μόνο μειονέκτημα: η προστασία σε πραγματικό χρόνο, η γρήγορη λειτουργία «υπέρ-σάρωσης» και οι λειτουργίες αποκλεισμού κακόβουλων website λήγουν μετά από 14 ημέρες, με αποτέλεσμα να χάνετε κάποιες από τις πιο σημαντικές λειτουργίες προστασίας του προγράμματος.

Το MalwareBytes είναι ευρέως γνωστό για τον εντοπισμό και εξουδετέρωση κακόβουλου λογισμικού και spyware που άλλα προγράμματα δεν μπορούν να ανακαλύψουν, καθιστώντας τον υπολογιστή σας λιγότερο επιρρεπή από διάφορες επιθέσεις.

Η Premium έκδοση κοστίζει US $30 ετησίως.

 

4. SpyBot Search & Destroy

Το SpyBot Search & Destroy είναι ένας…βετεράνος στην καταπολέμηση κακόβουλων προγραμμάτων, με το πρώτο πρόγραμμα να κυκλοφορεί πίσω στο 2000. Αν και δεν ανιχνεύει ιούς (αυτό περιλαμβάνεται στην Home έκδοση, η οποία κοστίζει $13.99) κάνει εξαιρετική δουλειά στην εξεύρεση και τον καθαρισμό adware, malware και spyware.

Είναι περισσότερο ένα εργαλείο επιδιόρθωσης του συστήματος σας παρά ένα εργαλείο προστασίας, και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί κυκλοφορούν ψεύτικες εκδόσεις που έχουν ως στόχο να προκαλέσουν ζημιά και όχι να επιδιορθώσουν.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.