Τα καλύτερα δωρεάν antivirus

Το Windows Defender κρατάει ασφαλή τον υπολογιστή μας, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι μία στις δέκα απειλές διαφεύγει οπότε εάν θέλουμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο πρέπει να διαθέτουμε και ένα καλό antivirus για περισσότερη ασφάλεια. Τα τελευταία χρόνια, οι δωρεάν λύσεις προσφέρουν σχεδόν ό,τι και οι εμπορικές γι’ αυτό και κάναμε μια έρευνα και σας παρουσιάζουμε τέσσερα δωρεάν antivirus για υπολογιστές, δύο για android κινητά και δύο online, με βάση την απόδοση και την ασφάλεια που παρέχουν στους χρήστες.

 

Avira

Ίσως το καλύτερο δωρεάν antivirus με ποσοστά προστασίας που φτάνουν το 99.7% και που ανταγωνίζεται ακόμα και τις εμπορικές εφαρμογές. Απλό στη χρήση, με προστασία malware λογισμικού, κάνει μόνο του όλη τη δουλειά χωρίς να ενοχλεί τον χρήστη.

 

Avast

Επόμενο antivirus που είναι από τα κορυφαία της κατηγορίας είναι το Avast. Πέραν της πολύ καλής προστασίας από ιούς, προσφέρει προστασία από επικίνδυνα links όσο εμείς σερφάσουμε στο internet και από malware λογισμικό ενώ είναι και αυτό πολύ εύκολο στο χειρισμό του. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα για έλεγχο σε πιθανά κενά στην ασφάλεια του δικτύου ενώ περιλαμβάνει και το PC Optimizer το οποίο για βελτίωνει την απόδοση του συστήματος, διαγράφει άχρηστα αρχεία και περιττά προγράμματα εφόσον όμως προβείτε στην αγορά του.

 

Panda

Το Panda free antivirus είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό και προσφέρει συν τοις άλλοις προστασία του Usb stick μας από απειλητικά malware καθώς και URL filtering για προστασία κατά το ‘σερφάρισμα’ στο Internet. Ένα έμπιστο και εύκολο στη διαχείριση πρόγραμμα που θα το εγκαταστήσετε και θα κάνει απο μόνο του όλη τη δουλειά χωρίς να ασχολείστε συνέχεια μαζί του.

 

AVG | Free

Το άλλοτε κορυφαίο πρόγραμμα της AVG παραμένει μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη λύση προσφέροντας προστασία σε όλους τους βασικούς τομείς (υπολογιστή, internet, emails). Το μόνο αρνητικό είναι τα ενοχλητικά μηνύματα που μας ενημερώνουν συνέχεια για την προστασία και τις αναβαθμίσεις του AVG (με το αζημίωτο φυσικά) και που ευτυχώς μπορούμε να απενεργοποιήσουμε.

 

360 Security – Antivirus FREE

Tο 360 Security-Antivirus Free είναι ένα από τα πιο δημοφιλή application για προστασία android κινητών. Κάποιες από τις επιλογές που προσφέρει είναι η διαγραφή άχρηστων αρχείων, η βελτιστοποίηση μνήμης, η διαχείριση ενέργειας και φυσικά η προστασία από ιούς. Επίσης, ελέγχει τα εγκατεστημένα προγράμματα και μπλοκάρει τυχόν malware που θα προσπαθήσουν να μολύνουν το κινητό μας, ενώ διαθέτει και αντικλεπτικό σύστημα. Δεν υπάρχει περιορισμός στη χρησιμοποίηση της εφαρμογής ούτε στις επιλογές που αναφέραμε, αν και διατίθεται δωρεάν.

 

Avira Antivirus Security

Πέρα από προστασία στον υπολογιστή, το Avira έρχεται να δώσει λύση και στην προστασία του κινητού μας. Βάση βαθμολογίας στο Google Play είναι μία από τις κορυφαίες εφαρμογές που εμπιστεύονται πολλοί χρήστες λόγω των πολλών επιλογών ασφάλειας που προσφέρει. Αντικλεπτικά εργαλεία μπορούν να εντοπίσουν το κλεμμένο κινητό μας, να ενεργοποιήσουν σειρήνα, να το κλειδώσουν από απόσταση ή να καθαρίσουν τα δεδομένα ενώ επίσης υπάρχει δυνατότητα προστασίας των προγραμμάτων και των προσωπικών δεδομένων μας.

 

VirusTotal

Το VirusTotal προσφέρει online επεξεργασία αρχείων για κακόβουλο λογισμικό μεγέθους έως 128MB. Αφού ανεβάσουμε το αρχείο μας, 56 online μηχανές antivirus το σκανάρουν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχουμε τα αποτελέσματά μας. Μία γρήγορη λύση σε περίπτωση που δεν έχουμε κάποιο εγκατεστημένο antivirus στον υπολογιστή μας.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.