10 ATX cases που ξεχωρίζουν

Υπάρχουν πολύ περισσότερα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας εκτός της αισθητικής, όταν έρθει η ώρα να αγοράσουμε ένα κουτί για τον υπολογιστή μας. Η καλή ροή αέρα στο εσωτερικό του κουτιού παίζει μεγάλο ρόλο για να μην υπερθερμαίνονται οι συσκευές ενώ θα πρέπει να δίνουμε προσοχή και στον θόρυβο, με τα επίπεδα θορύβου να επηρεάζονται από τον αριθμό των ανεμιστήρων και το υλικό κατασκευής του.

Το μέγεθος εδώ δεν παίζει ρόλο με το μεγαλύτερο κουτί να μην είναι πάντα και το καλύτερο, αφού οι κατασκευαστές μητρικών δεν χρειάζονται πολλές υποδοχές και θέσεις συσκευών για τον εξοπλισμό τους. Το Mini-ITX πληροί τις προϋποθέσεις για έναν standard μεγέθους υπολογιστή, ιδανικό για μικρούς χώρους όπως home theater και μικρά γραφεία, ενώ μερικά από αυτά τα compact κουτιά έχουν ακόμη και λαβές για εύκολη μεταφορά. Ας δούμε όμως μερικά από τα καλύτερα ATX κουτιά γι΄αυτούς που ασχολούνται με το gaming ή το overclocking και θέλουν λίγο περισσότερο χώρο στο εσωτερικό του κουτιού τους για να χωρέσουν την κάρτα γραφικών ή το σύστημα υδρόψυξης τους.

 

NZXT’s Phantom 410

nzxt_phantom_410

Τιμή: Από 101€

Βραβευμένο από πολλά sites πίσω στο 2012, το NZXT Phantom 410 παραμένει μια πολύ καλή λύση καθώς συνδυάζει κατασκευή και υλικά υψηλής ποιότητας για τη μείωση του θορύβου και την αύξηση της αντοχής. Αν και ο -μοντέρνος τότε- σχεδιασμός του φαίνεται λίγο παλιομοδίτικος σήμερα, καταφέρνει ακόμα και σήμερα να ικανοποιήσει με τις επιδόσεις και την ποιότητα του, αυξάνοντας τον πήχη για τα mainstream κουτιά και πλησιάζοντας τις high-end λύσεις.

Διαθέτει υποδοχή για σύστημα υδρόψυξης 240mm, αφαιρούμενο HDD case για μεγιστοποίηση του ωφέλιμου χώρου και δυνατότητα τοποθέτησης extended κάρτας γραφικών. Επίσης η εσωτερική θέση τοποθέτησης ανεμιστήρα 120mm ή 140mm με δυνατότητα κλίσης σας επιτρέπει να τελειοποίησετε την εσωτερική ροή του αέρα.


 Cooler Master MasterBox5

_coolermaster_masterbox_5

Τιμή: Από 70€

Ένα standard mid-tower και για EATX (extended) μητρικές κάρτες, το MasterBox5 της Cooler Master είναι κάτι περισσότερο από ένα φθηνό κουτί. Με extra χώρο για την μητρική σας κάρτα, παρέχει πολύ καλή διάταξη στο εσωτερικό του και σε συνάρτηση με το φινίρισμα εξωτερικά αποτελεί μια ιδανική value for money επιλογή. Οι θέσεις για τους σκληρούς δίσκους είναι στο κάτω μέρος της μητρικής για εξοικονόμηση χώρου, στο font panel βρίσκονται δύο θύρες USB 3.0, με το μπροστινό φίλτρο σκόνης να είναι ενσωματωμένο στο πίσω μέρος του μπροστινού panel.

Το πάνω μέρος του κουτιού δεν παρέχει κάποιο άνοιγμα για ανεμιστήρα, αλλά μπορείτε να τοποθετήσετε έναν ανεμιστήρα 120mm στο πίσω μέρος και έως τρεις 120mm στο μπροστινό panel.


Fractal Design Define S

fractal_design_define_s

Τιμή: Από 86€

Το συγκεκριμένο μοντέλο της Fractal υιοθετεί πολλά από τα χαρακτηριστικά της σειράς, όσον αφορά την εμφάνιση και την ηχομόνωση, υποστηρίζει μια πλειάδα εξαρτημάτων που είναι διαθέσιμα ήδη για την σειρά Define, προσθέτοντας πρωτοποριακή εσωτερική διαμόρφωση χώρου στοχεύοντας στον enthusiast που επιθυμεί να στήσει ένα ισχυρό μηχάνημα που όμως ταυτόχρονα θα είναι και αθόρυβο. Για τον σκοπό αυτό το νέο Define S δεν διαθέτει θέσεις για optical drives, αλλά αφήνει ελεύθερο τον χώρο αυτό για τοποθέτηση συστημάτων υδρόψυξης.

Υποστηρίζει ATX, micro ATX και mini ATX μητρικές, 7 expansion slots, εννέα θέσεις ανεμιστήρων (έρχεται με προεγκατεστημένους δύο Fractal Design Dynamic GP14 των 14 εκατοστών) και φίλτρα στις θέσεις που βρίσκονται μπροστά και κάτω στο case, αρκετό χώρο πίσω από την μητρική για cable management, τρεις θέσεις για 3,5» ή 2,5» δίσκους και άλλες δύο για 2,5».


Fractal Design Define R4

Αποτέλεσμα εικόνας για fractal-design-define-r4

Τιμή: Από 103€

Με τέλειο φινίρισμα και υφή, το Define R4 εκπέμπει μία σοβαρότητα χωρίς να προσπαθεί εξωτερικά να εντυπωσιάσει. Οι γραμμές του απλές και λιτές χωρίς καμπύλες. Το αριστερό πλαϊνό είναι αρκετά απλό, μαύρου χρώματος με μια θέση για εγκατάσταση ανεμιστήρα. Στη συγκεκριμένη θέση μπορείτε να εγκαταστήσετε είτε ανεμιστήρα 140mm, είτε ανεμιστήρα 120mm.

Η πρόσοψή του είναι σχεδόν καθρέπτης και μοιάζει και με brushed aluminium. Δεν είναι αλουμίνιο όμως, αλλά καλής ποιότητας πλαστικό, πάχους ~4,20mm. Το κουτί στο συγκεκριμένο σημείο συνοδεύεται από ένα ανεμιστήρα 140mm, ίδιων προδιαγραφών με αυτόν της πίσω πλευράς. Το φίλτρο είναι συρταρωτό και αφαιρούμενο για να μπορούμε να το καθαρίζουμε εύκολα.  Πολύ καλές εντυπώσεις αφήνει και στον τομέα της θερμοκρασίας και ηχομόνωσης, κοιτάζοντας στα μάτια πιο ακριβές λύσεις.


Bitfenix Pandora ATX 

20150218151949_bitfenix_pandora

Τιμή: Από 108€

Με καθαρό στυλ, καινοτόμα χαρακτηριστικά και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής το Pandora ATX κατατάσσεται στα mid-range κουτιά της BitFenix. Ο ελαφρώς καμπυλωτός σχεδιασμός περιβάλλεται από πολυτελή inox πλευρικά πάνελ αλουμινίου που δίνουν στο κουτί μια κομψή εμφάνιση.

Έχει οκτώ expansion ports, επιτρέποντας την τοποθέτηση dual slot μητρικής και στην τελευταία PCIe θέση που μπορεί να διαθέτει μια μητρική, υποστηρίζει cpu coolers έως και 16 εκατοστών ύψος, κάρτες γραφικών έως και 38 εκατοστών μήκος, αλλά και PSUs με έως και 22 εκατοστά μήκος. Υπάρχουν θέσεις για δύο αποθηκευτικά μέσα των 3,5» και τρία των 2,5». Το Pandora ATX διαθέτει PWM fan controller για τέσσερις ανεμιστήρες, ο οποίος διαθέτει και LCD οθόνη 2,8» στην οποία απεικονίζονται πληροφορίες για την ταχύτητα των ανεμιστήρων και τις θερμοκρασίες του συστήματος. Υπάρχουν αρκετές θέσεις για ανεμιστήρες στο κουτί, καθώς και φίλτρα για την σκόνη.


Zalman Z9 Neo

zalman_z9_neo
Τιμή:Από 56€

To Zalman Z9 NEO διαθέτει βελτιστοποιημένη δομή ροής αέρα ψύξης για να εγκαταστήσετε μέχρι 5 ανεμιστήρες συστήματος και αποκλειστική ψύξη για το τροφοδοτικό. Με το διάφανο πλαϊνό παράθυρο, το πορτάκι στην μπροστά όψη και το πίσω φύλλο κάλυψης προσφέρει ένα βολικό interface για τον χρήστη. Έχει προεγκατεστημένο φίλτρο για τη σκόνη, ηχομονωτικό pad και αποσπώμενο panel στο πάνω μέρος. Με την επεκτασιμότητα που διαθέτει και το ευρύχωρο εσωτερικό του μπορείτε να εγκαταστήσετε μέχρι και 42 εκατοστών κάρτες γραφικών.


MasterCase 5

Τιμή: Από 119€

H τεχνολογία Freeform επιτρέπει ένα μόνο κουτί να έχει πολλές και διαφορετικές διαμορφώσεις δίνοντας σας τη δυνατότητα να αναβαθμίζετε το κουτί σας αντί να το αλλάζετε. Μέσα από μία απλή διαδικασία «clip-and click» είναι δυνατή η καθ’ ύψος ρύθμιση ή ακόμα και η αφαίρεση των θηκών για τους σκληρούς δίσκους, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οικιακός server, σταθμός εργασίας με υδρόψυξη και συστήματα για gaming με δυνατότητα διπλών καρτών γραφικών με μεγάλο μήκος.

To MasterCase 5 είναι το πρώτο κουτί που περιλαμβάνει 2, εύκολες στην εγκατάσταση, slip & clip θέσεις για δίσκους SSD 2,5 ιντσών. Οι θέσεις αυτές μπορούν να τοποθετηθούν πίσω από το tray της μητρικής, ή πάνω από το τροφοδοτικό. Το σύστημα FreeForm στο Mastercase 5 σας επιτρέπει να τοποθετήσετε 3 ανεμιστήρες 140 χιλιοστών μπροστά και ένα radiator 280mm, για απαράμιλλη ροή αέρα και ψύξη στον υπολογιστή σας.

Tο κουτί διατίθεται στην Standard έκδοσή του καθώς και στηνPro έκδοση. Η Pro έκδοση περιλαμβάνει Top Cover και ένα Radiator Mount.


Corsair Carbide Clear 600C

corsair-carbide-clear-600c

Τιμή: Από 147€

Με εντυπωσιακό design, η Full Tower θήκη Corsair Carbide Clear 600C δίνει αρκετό χώρο για να εγκαταστήσεις όλα τα εξαρτήματα του συστήματός σου! Με 2 εσωτερικές θέσεις για σκληρούς δίσκους 3.5″, 3 x 2.5” και 2 x 5.25”έχει όσο χώρο χρειάζεσαι… και όχι μόνο! Με δυνατότητα εγκατάστασης μητρικής κάρτας τύπου Mini-ITX, Micro ATX, ATX, EATX για να «χτίσεις» το υψηλών ταχυτήτων desktop που θέλεις.


NZXT Manta (mini-ITX)

zxt_manta_matte

Τιμή: Από 154€

Η NZXT χρησιμοποίησε μια νέα κατασκευαστική μέθοδο κατά τη δημιουργία του Manta που της επέτρεψε να τοποθετήσει κυρτά μεταλλικά panel σε κάθε πλευρά, προσφέροντας διπλάσιο χώρο διαχείρισης καλωδίων σε σχέση με τα παραδοσιακά ITX. Στο εσωτερικό του μπορούν να τοποθετηθούν 2 σκληροί δίσκοι 3.5″ καθώς και 3 των 2.5″ που είναι υπεραρκετοί για ένα αντίστοιχου μεγέθους build, ενώ παρά το μικρό μέγεθός του, υποστηρίζει κάρτες γραφικών μήκους έως και 363mm.

Το μεγάλο πλαϊνό παράθυρο, που σύμφωνα με την NZXT είναι το μεγαλύτερο της κατηγορίας του, μπορεί να αντικατασταθεί με απλό μεταλλικό για stealth εμφάνιση. Είναι διαθέσιμο σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς (matte), λευκό-μαύρο, μαύρο-κόκκινο καθώς και μια επιπλέον έκδοση «all black», με και χωρίς πλαϊνό παράθυρο. Υποστηρίζει διπλή υδρόψυξη Kraken X61 280mm για να κρατάει τον υπολογιστή σας δροσερό ακόμα και στα πιο απαιτητικά παιχνίδια.


Cooler Master MasterCase Pro 3 (micro-ATX)

cooler-master-mastercase-pro-3

Τιμή: Από 109€

Ενώ το MasterCase Pro 3 είναι ένα Micro-ATX case, είναι αρκετά ευρύχωρο ώστε να φιλοξενήσει parts μεγάλων διαστάσεων. Έτσι, μπορεί να χωρέσει μέχρι και δύο full sized κάρτες γραφικών, ένα 280mm ψυγείο για υδρόψυξη, πέντε ανεμιστήρες και μέχρι και οκτώ HDDs.  Συνδυάστε άνετα μία DIY υδρόψυξη μαζί με SLI/CF των καρτών γραφικών σας, χάρη στο FreeForm Modular System που υπόσχεται επάρκεια χώρου για τα part σας.

Επίσης, διαθέτει ένα αφαιρούμενο partition panel, ένα επιπλέον αφαιρούμενο cooling bracket στο εμπρός μέρος καθώς και ένα sliding clip and click panel.  Με πλήθος επιλογών παραμετροποίησης, το μέγεθος δεν είναι πλέον περιοριστικός παράγοντας για τα μικρότερα συστήματά σας.

 

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.