Η Google συνεργάζεται με την Ubisoft για να βελτιώσει την online απόδοση των παιχνιδιών

Η Google και η Ubisoft ανακοίνωσαν από κοινού ένα νέο project που αποσκοπεί στη βελτίωση της απόδοσης των online/multiplayer παιχνιδιών.

Ο τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε την Τρίτη ότι συνεργάζεται με την Ubisoft, τη γνωστή εταιρεία που έχει κυκλοφορήσει αρκετά δημοφιλή παιχνίδια όπως το Assassin’s Creed και το Far Cry, για να βοηθήσουν τους developers παιχνιδιών να αναπτύξουν κώδικα που θα βελτιώνει την απόδοση των online παιχνιδιών.

Το project ονομάζεται Agones, από την ελληνική λέξη αγώνες, και θα είναι open-source, που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν δωρεάν για να συμβάλουν και αυτοί στη νέα τεχνολογία.

Η Google θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν multiplayer παιχνίδια τα οποία δεν θα κρασάρουν ούτε θα ‘κολλάνε’ όταν παίζουν ταυτόχρονα χιλιάδες παίκτες.

Ως γνωστόν, κάθε φορά που οι gamers θέλουν να παίξουν το αγαπημένο first-person shooter ή κάποιο άλλο παιχνίδι online, πρέπει να δημιουργήσουν ένα dedicated server ώστε να συνδεθούν σε αυτόν οι υπόλοιποι παίκτες. Το project Agones σχεδιάστηκε για την αποτελεσματικότερη διανομή των πόρων που είναι απαραίτητοι για την υποστήριξη κάθε multiplayer παιχνιδιού, μειώνοντας έτσι την πολυπλοκότητα της δημιουργίας κάποιου server, βοηθώντας τους προγραμματιστές να παρακολουθούν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι υπολογιστικοί πόροι.

Προς το παρόν, το project βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το έργο, δείτε εδώ.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.