Homeworld: Remastered Collection

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Homeworld ήταν το πρώτο τρισδιάστατο παιχνίδι στρατηγικής το οποίο έφερε επανάσταση σε μία γενιά pc gamers οι οποίοι είχαν μεγαλώσει με το Starcraft και το Command & Conquer. Αντίθετα με αυτά τα ισομετρικά παιχνίδια στα οποία βλέπαμε τις μάχες σε ένα οριζόντιο πλάνο, στο Homeworld οι μάχες διεξάγονταν σε τρεις διαστάσεις.  Με αυτό τον τρόπο μπορούσε ο παίκτης να επιτεθεί στον εχθρό είτε από ψηλά είτε από χαμηλά ή ταυτοχρόνως και από τις δύο μεριές. Δεδομένου ότι μία ολόκληρη γενιά games μεγάλωσε χωρίς να γνωρίζει το συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι απαραίτητο να εξηγήσουμε ότι το Homeworld ήταν το πρώτο  παιχνίδι στο οποίο ο χρήστης  μπορούσε να χειριστεί πολλές μονάδες  σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον, καταφέρνοντας να προσφέρει ένα από τα πιο δύσκολα και εμπνευσμένα storylines από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι έως τότε.

Το 2015, η Gearbox Software  αποφάσισε να αναγεννήσει  το Homeworld,  βγάζοντας στην κυκλοφορία μετά από προσπάθεια δύο ετών, μία remastered collection έκδοση για σύγχρονους υπολογιστές που περιείχε μαζί και τα δύο παιχνίδια της σειράς Homeworld (1999 & 2003). Παρόλο που η Relic, η αρχική κατασκευάστρια εταιρία του παιχνιδιού, αξίζει πολλά συγχαρητήρια για τη δημιουργία ενός εθιστικού και διαχρονικού παιχνιδιού όπως το Homeworld, εντούτοις μεγάλο μέρος του οπτικού αποτελέσματος  πιστώνεται στην προσπάθεια και τους πόρους της Gearbox να ξανασυστήσουν στους νεότερους gamers ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στρατηγικής των 90’s.

SO MUCH DESTRUCTION, SO MANY LIVES LOST, FOR THIS PLACE. A PLACE OF WONDER TO THOSE WHO KNEW ONLY THE SANDS OF KHARAK.

Το παιχνίδι ακολουθεί έναν πολιτισμό ο οποίος περιφέρεται στο διάστημα αναζητώντας τον αρχαίο πλανήτη από όπου κατάγεται ενώ ταυτόχρονα έχει να αντιμετωπίσει έναν ανηλεή εχθρό ο οποίος τον κυνηγάει. Το πακέτο περιλαμβάνει τις κλασικές εκδόσεις και των δύο παιχνιδιών  με βελτιωμένα HD γραφικά, το οποίος εκτός από το σενάριο περιέχει multiplayer και skirmish επιλογή  για να δώσετε διαστημικές μάχες ενάντια στον υπολογιστή. Η πιο αξιοσημείωτη διαφορά είναι ο επανασχεδιασμός του User Interface το οποίο τώρα είναι ημιδιάφανο και κοινό και στους δύο τίτλους σε σχέση με το συμπαγές πλαίσιο των αρχικών εκδόσεων.

Κάποια ζητήματα ωστόσο που υπήρχαν στο αρχικό παιχνίδι παραμένουν και στο Remastered Collection. Κάποιες φορές οι αποστολές που καλείστε να φέρετε εις πέρας γίνονται πολύ χρονοβόρες είτε γιατί το σύστημα συλλογής πόρων είναι αργό, καθυστερώντας την ανάπτυξη, είτε γιατί οι αντίπαλοι δυσκολεύουν απότομα και σας περικυκλώνουν πριν προλάβετε να αντιδράσετε. Αρκετές φορές θα  αναγκαστείτε να ξεκινήσετε από την αρχή μία αποστολή για να οργανωθείτε καλύτερα.  Σύντομα όμως θα καταλάβετε ότι είναι προτιμότερο να φτιάξετε από νωρίς αρκετές μονάδες συλλογής πόρων, αυξάνοντας έτσι το εισόδημά σας ώστε να αντιμετωπίσετε επιτυχώς τις συνεχείς επιθέσεις των αντιπάλων.

Το Homeworld είχε πολύ ωραία γραφικά για την εποχή του αλλά χάρη στην Gearbox πλέον έχει γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακό. Τα σκάφη είναι σχεδιασμένα με μεγάλη λεπτομέρεια με τις επιφάνειές τους να είναι καλυμμένες με φωτάκια που αναβοσβήνουν, τα όπλα τους εκτοξεύουν φωτεινές δέσμες ακτίνων και σε συνδυασμό με τις τροχιές που αφήνουν συνθέτουν μία χορογραφία, με την μόνη ίσως παραφωνία να είναι οι εκρήξεις οι οποίες θα μπορούσαν να ήταν πιο εντυπωσιακές. Αρκετές φορές επίσης θα πιάσετε τον εαυτό σας να χαζεύει το διαστημικό background το οποίο είναι γεμάτο από νεφελώματα και αστέρια.

Οι μονάδες κινούνται πατώντας δεξί κλικ είτε σε έναν στόχο είτε για να κινηθούν στο κενό με μία μπλε οριζόντια ακτίνα δράσης να εμφανίζεται κάθε φορά που κινείστε προς μία κατεύθυνση η οποία υποδεικνύει την απόσταση  του σκάφους με την καινούργια τοποθεσία. Για να μας βοηθήσει περισσότερο το παιχνίδι, πατώντας το spacebar  μας εμφανίζει ένα στρατηγικό χάρτη από όπου μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή  στην περιοχή  και να μεταβούμε σε κάποια μάχη. Σε περίπτωση συμπλοκής τον μονάδων σας σε μία μάχη τα σκάφη θα επιλέξουν να επιτεθούν από μόνα τους σε εχθρικό σκάφος ίδιας δυναμικότητας, ώστε να έχετε το χρόνο να ασχοληθείτε με τους πιο μεγάλους στόχους.

Όπως και με τα περισσότερα RTS, το gameplay είναι ισορροπία μεταξύ της συλλογής πόρων, της κατασκευής μονάδων και της εξουδετέρωσης των αντιπάλων.  Το μητρικό σας σκάφος είναι το σημείο αναφοράς του στόλου, η καταστροφή του οποίου σημαίνει άμεση ήττα. Από εκεί θα κατασκευάζετε τις περισσότερες μονάδες και θα κάνετε τις απαραίτητες αναβαθμίσεις. Σημαντικό επίσης είναι να έχετε ένα ισορροπημένο στόλο καθώς κάθε μονάδα έχει ξεχωριστές ικανότητες.

Το Homeworld: Remastered Collection σίγουρα θα επαναφέρει ξεχασμένες αναμνήσεις στους πιο παλιούς λάτρεις RTS παιχνιδιών ενώ είναι και μία καλή ευκαιρία οι νεότεροι να πάρουν μια γεύση για το πώς ήταν τα παιχνίδια στρατηγικής των 90’s, σε μια εποχή που το συγκεκριμένο είδος ανθούσε.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας
0 0

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.