Honor 10: Η κάμερα με τεχνητή νοημοσύνη που έφερε την επανάσταση στη φωτογραφία των smartphones

Το Honor 10, του οποίου το παγκόσμιο λανσάρισμα έγινε στις 15 Μαΐου στο Λονδίνο, έχει αλλάξει τα δεδομένα στην επαγγελματική φωτογραφία μέσω κινητών τηλεφώνων. Η κάμερα με τεχνητή νοημοσύνη του Honor 10, και ο διπλός φακός 24MP + 16MP, έφερε την επανάσταση στη φωτογραφία με smartphones. Η τεχνολογία Semantic Image Segmentation (τμηματοποίηση εικόνων), που τροφοδοτείται από ενσωματωμένο NPU της τελευταίας γενιάς chipset Kirin 970, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βγάλουν τις πιο επαγγελματικές φωτογραφίες.

AI κάμερα πίσω όψης: Ένα κλικ μακριά από την επαγγελματική κάμερα DSLR

Η τεχνολογία Semantic Image Segmentation (τμηματοποίηση εικόνων) αναγνωρίζει περιγράμματα διαφόρων αντικειμένων, όπως τον ουρανό, τα φυτά, τους ανθρώπους ή ακόμα και έναν καταρράκτη, και εντοπίζει αμέσως τις τοποθεσίες τους. Η κάμερα του Honor 10 είναι πιο προηγμένη συγκριτικά με άλλες κάμερες οι οποίες αναγνωρίζουν μόνο το background και τους ανθρώπους. Η τεχνητή νοημοσύνη του Honor 10 αναγνωρίζει πάνω από 500 σενάρια σε 22 κατηγορίες σε πραγματικό χρόνο (real-time), και εφαρμόζει παραμέτρους για αναγνώριση σκηνής σε κάθε φωτογραφία, λειτουργώντας ακριβώς όπως μια κάμερα DSLR.

Η τεχνολογία Semantic Image Segmentation (τμηματοποίηση εικόνων) αποτέλεσε μια σημαντική καινοτομία στην απεικόνιση στα κινητά τηλέφωνα, καθιερώνοντας μια νέα εποχή στην φωτογραφία μέσω smartphones. Η συγκεκριμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση, η οποία περιλαμβάνει τόσο τον αλγόριθμο τμηματοποίησης εικόνας (Semantic Image Segmentation) όσο και την πλατφόρμα επιτάχυνσης chipset. O επεξεργαστής NPU επιταχύνει τα CNNs στη διαδικασία αναγνώρισης αντικειμένων και σκηνών και εφαρμόζει τέλειες παραμέτρους σε πραγματικό χρόνο, δημιουργώντας τις πιο ρεαλιστικές φωτογραφίες.

Τοπία

Με την αναγνώριση πολλαπλών σκηνών και αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο, το Honor 10 ρυθμίζει αυτόματα την κάμερα της συσκευής σας για να μπορείτε να βγάζετε φωτογραφίες σαν επαγγελματίας. Οι λήψεις με το Honor 10 είναι γεμάτες χρώμα και αποτελούν την πιο ζωντανή και αυθεντική απεικόνιση της πραγματικότητας που αντικρύζει το ανθρώπινο μάτι.

Φαγητό

Η λήψη φωτογραφιών που απεικονίζουν νόστιμα φαγητά είναι ίσως ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει κανείς με το τηλέφωνό του. Το ίδιο κάνουν και οι τεχνικοί της Honor, και γι’ αυτό και εικόνες με φαγητό είναι ένα από τα βασικά σενάρια που αναγνωρίζει η κάμερα του Honor 10. Με την αναγνώριση εικόνας και αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο και την εφαρμογή παραμέτρων, το Honor 10 θα κάνει το φαγητό σας να φαίνεται λαχταριστό.

Πορτραίτο

Παράλληλα με τις εφαρμογές αναγνώρισης και παραμέτρων σε πραγματικό χρόνο που βοηθούν στην ευκρίνεια των πορτρέτων, τα φυσικά εφέ bokeh και βελτίωσης του χρωματικού τόνου του δέρματος ενισχύουν την επαγγελματική ποιότητα της φωτογραφίας. Το Honor 10 χρησιμοποιεί επίσης την έξυπνη σύνθεση φωτογραφίας για το τέλειο πορτρέτο. Αφού αναγνωρίσει το πρόσωπό σας σε μια φωτογραφία, εντοπίζει αυτόματα τη θέση σας, όπως και την κλίμακα σε σύγκριση με το φόντο, κόβοντας και ρυθμίζοντας τη φωτογραφία για να πετύχει τη βέλτιστη αναλογία.

Επαγγελματικός φωτισμός πορτρέτου

Τα πιο εντυπωσιακά πορτρέτα γίνονται με τον κατάλληλο φωτισμό. Το Honor 10 διαθέτει πολλαπλές επιλογές φωτισμού ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν τη δική τους τεχνική πορτρέτου: απαλός φωτισμός, φωτισμός τύπου butterfly, φωτισμός θεάτρου, κλασικός φωτισμός και ούτω καθεξής.

Στιγμιότυπα

Με την τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης, το Honor 10 αναγνωρίζει τα κινούμενα αντικείμενα (κατά την ενεργοποίηση της Λειτουργίας Στιγμιότυπων) και παγώνει την κίνηση για τη λήψη εξαιρετικών φωτογραφιών.

Εμπρόσθια κάμερα με λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης: Τελειότητα στις selfie
Δεν υποστηρίζεται μόνο η πίσω κάμερα από την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης -η 24MP εμπρόσθια κάμερα του Honor 10 είναι η «έξυπνη» λύση για τις selfie σας.

Λειτουργία πορτρέτου για αυθεντική ομορφιά

Η εμπρόσθια κάμερα του Honor 10 διαθέτει επίσης Λειτουργία Πορτρέτου. Υποστηρίζει την 3D αναγνώριση προσώπου, όπου η μπροστινή κάμερα επιτρέπει μια πιο λεπτομερή βελτιστοποίηση του προσώπου, ανιχνεύοντας πάνω από εκατό σημεία στο πρόσωπο με ακρίβεια σε επίπεδο pixel: φωτίζεται η ζώνη του Τ και τα ζυγωματικά, ενώ τονίζεται η σκιά στα μάγουλα και στην περιοχή της μύτης για ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Το Honor 10 βγάζει selfie σαν να κοιτάζεστε σε καθρέφτη. Με το Honor 10, δεν υπάρχουν πια παραμορφωμένες selfie. Η λειτουργία light fusion (μίξη φωτός) 4-σε-1 επιτρέπει στο Honor 10 να βελτιώνει την ευαισθητοποίηση της κάμερας για να εξασφαλίζει ποιότητα, βγάζοντας ευκρινείς και δυναμικές φωτογραφίες.

[Δ.Τ]

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.