Χρήστης αποκάλυψε πως το Facebook διατηρούσε τα αδημοσίευτα βίντεο

...ενώ θα έπρεπε να τα είχε διαγράψει

Σε συνέχεια των αποκαλύψεων σχετικά με το απόρρητο και την ανταλλαγή δεδομένων στο Facebook, ένα νέο δημοσίευμα ανέφερε πως τα βίντεο που τραβούσαν χρήστες και δεν τα δημοσίευαν στο λογαριασμό τους, στην πραγματικότητα δεν διαγράφονταν αλλά παρέμεναν στο ιστορικό του λογαριασμού.

Σύμφωνα με το περιοδικό New York Magazine, ένας χρήστης κατέβασε αντίγραφο των δεδομένων από το Facebook (αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε δείτε εδώ) και εξεπλάγην όταν βρήκε αρκετές καταγραφές βίντεο που είχαν γίνει πριν από χρόνια και υποτίθεται ότι είχαν διαγραφεί. Το άρθρο αναφέρει ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε σε βίντεο που τραβήχτηκαν πριν ξεκινήσει τη λειτουργία του το «Facebook Live».

«Το Facebook είχε ένα χαρακτηριστικό που επέτρεπε στους χρήστες να κινηματογραφούν βίντεο μέσω της κάμερας από το ίδιο το Facebook … Μόλις ολοκληρωνόταν η εγγραφή, το Facebook έδειχνε μια προεπισκόπηση του κλιπ που μόλις τραβήχτηκε» εξηγεί το δημοσίευμα. «Αν αποφάσιζε ο χρήστης να κάνει και άλλη εγγραφή, μπορούσε με ένα κλικ να απορρίψει το βίντεο και να δοκιμάσει ξανά. Μόνο που το βίντεο δεν διαγραφόταν. Αντ’ αυτού, το Facebook αποθήκευε τα αχρησιμοποίητα βίντεο κλιπ σας.»

Το Facebook δικαιολογήθηκε λέγοντας πως αυτό το λάθος οφείλετε σε ένα bug που απέτυχε να διαγράψει οριστικά το περιεχόμενο του χρήστη. «Ανακαλύψαμε ένα σφάλμα που εμπόδιζε τη διαγραφή των αδημοσίευτων βίντεο. Τα διαγράφουμε και ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία «, πρόσθεσε η εταιρεία. Επίσης, υποστήριξε ότι αυτά τα βίντεο δεν προβλήθηκαν ποτέ δημοσίως ούτε χρησιμοποιήθηκαν για να συλλέξουν πληροφορίες για πιο στοχευμένη διαφήμιση.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.