Η Google θέλει να αντικαταστήσει τα SMS με το Chat

Η Google θέλει να κυκλοφορήσει μια νέα υπηρεσία συνομιλίας για να αντικαταστήσει την ήδη γνωστή υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων SMS, μια κίνηση την οποία λένε οι αναλυτές ότι θα προσφέρει στους χρήστες του Android προηγμένες λειτουργίες, οι οποίες βρίσκονται ήδη στις δημοφιλείς υπηρεσίες συνομιλίας, όπως το iMessage της Apple και το WhatsApp του Facebook.

Η αποκάλυψη αυτή, λένε οι ειδικοί, αποτελεί ακόμα μία προσπάθεια του τεχνολογικού γίγαντα για να αποκτήσει μια εφαρμογή chat που θα είναι αποκλειστικά δική της. Η υπηρεσία, που ονομάζεται Chat, δεν θα είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της Google, αλλά θα τρέχει σε τηλέφωνα Android μέσω συνεργασιών με δεκάδες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο.

Το Chat θα προσφέρει αρκετές αναβαθμίσεις στους χρήστες Android, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα SMS για να στέλνουν μηνύματα, και θα προσφέρει περισσότερες λειτουργίες. Χρησιμοποιώντας ένα νέο πρότυπο που ονομάζεται Rich Communications Services ή RCS, θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν φωτογραφίες, βίντεο και GIF υψηλής ανάλυσης, και να βλέπουν πότε το άτομο που στέλνουν μηνύματα γράφει μια απάντηση. Η Google θα ενεργοποιήσει επίσης τον βοηθό Google (Google assistant ) μέσω του Chat.

Η κυκλοφορία του Chat, έρχεται μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες της Google για να δημιουργήσει τη δική της ανταγωνιστική εφαρμογή συνομιλίας. Το Allo, το πιο πρόσφατο προϊόν ανταλλαγής μηνυμάτων, ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια αλλά τα βρήκε σκούρα απέναντι στα WhatsApp (1,5 δισ. χρήστες) και Messenger (1,3 δισ. χρήστες) του Facebook. Η Google σταμάτησε πλέον τη λειτουργία του Allo μιας και πλέον ρίχνει το βάρος των προσπαθειών της στο Chat.

Όπως και το SMS, το νέο πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε διαφορετικά δίκτυα τηλεπικοινωνιών. Αλλά θα εξαρτηθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εάν θα επιτρέψουν την υπηρεσία. Τα μηνύματα θα αποστέλλονται μέσω του Διαδικτύου, αν όμως ένας χρήστης Android στείλει ένα μήνυμα συνομιλίας σε ένα πρόσωπο του οποίου το τηλέφωνο δεν είναι συμβατό με το Chat, τότε το μήνυμα θα αποσταλεί με SMS, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν οι χρήστες iPhone στέλνουν μηνύματα κειμένου σε smartphones που δεν είναι iPhone.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.