Η Google θέλει να μειώσουμε το χρόνο που ξοδεύουμε στο κινητό μας

Αν και κάπως αργά, η Google μπήκε με την σειρά της στη συζήτηση σχετικά με το αν η τεχνολογία και ο χρόνος που αφιερώνουμε στις συσκευές είναι επιβλαβής για την υγεία των ανθρώπων, επικρίσεις τις οποίες ήδη δέχονται τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Apple και το Facebook.

Στην ετήσια διάσκεψη των developer που έχει ξεκινήσει από σήμερα στην πόλη Mountain View της Καλιφόρνια, η Google πρόκειται να ανακοινώσει ένα σύνολο ελέγχων στο νέο της λειτουργικό της σύστημα Android, προσανατολισμένο στο να βοηθήσει άτομα και οικογένειες να διαχειριστούν το χρόνο που ξοδεύουν σε κινητές συσκευές, σύμφωνα με τον CEO της Google, Sundar Pichai.

Στην ομιλία του αναμένεται να τονίσει το θέμα της ευθύνης που έχουν και οι εταιρείες απέναντι στους χρήστες, με την Google να επικεντρώνεται κυρίως στις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης.

Η αναμενόμενη μετατόπιση του Google αντικατοπτρίζει τον αυξανόμενο σκεπτικισμό στο δημόσιο διάλογο όσον αφορά τον έλεγχο που ασκεί η βιομηχανία της τεχνολογίας στους χρήστες της, καθώς τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται από δισεκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Είναι λογικό λοιπόν η υπερβολική χρήση τους να επιφέρει αρνητικές συνέπειες στους ανθρώπους.

Επίσης, ο τρόπος που κατευθύνονται οι ειδήσεις μέσω της τεχνολογίας έχει κλυδωνίσει τους τεχνολογικούς γίγαντες όπως το Facebook και τη Google, γεγονός που τους ωθεί να εξετάσουν το ρόλο που παίζουν στην κοινωνία.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό αν η συγκεκριμένη λειτουργία θα ενσωματωθεί στο επερχόμενο Android P ή αν θα είναι μια εφαρμογή που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά από τους χρήστες.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.