Η Intel θέλει να μπει στον χώρο των διακριτών GPU από το 2020

Η Intel επιβεβαίωσε πρόσφατα την πρόθεσή της να μπει και στην αγορά των GPU από το 2020, στοχεύοντας σε διάφορες κατηγορίες όπως εταιρικές κάρτες γραφικών, κάρτες αποκλειστικά για παιχνίδια και κάρτες για AI.

Την είδηση αποκάλυψε ο CEO της Intel, Brian Krzanich, κατά τη διάρκεια ενός event στις αρχές Ιουνίου. Όσοι έδιναν προσοχή στις κινήσεις της Intel τον προηγούμενο χρόνο, θα είχαν παρατηρήσει την πρόσληψη του Raja Koduri από την AMD για να οργανώσει και να διευθύνει το συγκεκριμένο project.

Η Nvidia οδηγεί επί του παρόντος την αγορά, χάρη στην πληθώρα των GPU που προσφέρει, αλλά τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη στον τομέα των GPU έχει επιβραδυνθεί αφενός εξαιτίας της ανοδικής πορείας των τιμών των επί μέρους υλικών και αφετέρου της αδυναμίας των κατασκευαστών να παρουσιάσουν κάτι το καινοτόμο, με την κατηγορία να δείχνει κάποιον κορεσμό.

Για αυτόν τον λόγο η συγκεκριμένη είδηση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον αφού η Intel μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στην κατηγορία των GPU, μια κατηγορία που παραδοσιακά κυριαρχούσαν η Nvidia και η AMD. Η προσθήκη μιας τρίτης εταιρείας στον ανταγωνισμό θα βοηθήσει στην προώθηση της καινοτομίας και του ανταγωνισμού, που είναι καλό και για την αγορά αλλά και για τους καταναλωτές.

Όπως είναι λογικό οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει είναι λιγοστές, με τις AMD και Nvidia να παρακολουθούν πλέον πιο στενά τις ειδήσεις που θα βγαίνουν από το στρατόπεδο της Intel τα επόμενα χρόνια.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.