Μάθετε εύκολα JavaScript με την εφαρμογή Grasshopper της Google

Το τμήμα Area 120 της Google, κυκλοφόρησε μια εφαρμογή που ονομάζεται Grasshopper, η οποία μας μαθαίνει πώς να γράφουμε κώδικα JavaScript μέσω μιας σειράς παιχνιδιών.

Η εφαρμογή έχει διαφορετικά παζλ και κουίζ, τα οποία τελικά δρουν ως μαθήματα για να κατανοήσουμε πιο εύκολα την JavaScript.

Ο σκοπός της εφαρμογής, σύμφωνα με τους προγραμματιστές που εργάστηκαν πάνω στο Grasshopper, είναι να κάνει διασκεδαστική την εκμάθηση μίας γλώσσας προγραμματισμού, καθώς οι περισσότεροι απογοητεύονται αρκετά γρήγορα.

Η εφαρμογή ξεκινά με τα βασικά της JavaScript τα οποία περιλαμβάνουν συναρτήσεις, μεταβλητές και strings και επεκτείνεται και σε άλλους τομείς όσο προχωράτε μέσα στο παιχνίδι.

Μέχρι στιγμής έχει πάνω από 500.000 downloads ενώ είναι δωρεάν για λήψη από το Google Play Store και το App Store.

Written by
Senior editor ειδικός σε θέματα hardware και software, παρέχει πληροφορίες και συμβουλές για να κρατάει ενημερωμένους τους αναγνώστες του

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.