Με το Smart Compose το Gmail συμπληρώνει αυτόματα αυτό που θέλετε να γράψετε

Το Smart Compose, που ανακοινώθηκε στο συνέδριο της Google I/O 2018, είναι μια νέα λειτουργία του Gmail με την οποία συμπληρώνονται αυτόματα οι προτάσεις, για την ταχύτερη σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δοκιμάσετε το Smart Compose, πρέπει να έχετε τη νέα έκδοση του Gmail σε υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή. Για να κάνετε αυτό στην επάνω δεξιά γωνία υπάρχει η επιλογή ‘Δοκιμάστε το νέο Gmail’.

Θα πρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε την Πειραματική Πρόσβαση στο Gmail. Πατήστε πάνω στο εικονίδιο Ρυθμίσεις (Settings) και στην καρτέλα Γενικά (General) μετακινηθείτε προς τα κάτω και ενεργοποιήστε την Πειραματική Πρόσβαση (Experimental Access). Έπειτα κάντε κλικ στην επιλογή ‘Αποθήκευση Αλλαγών’ (Save Changes) στο κάτω μέρος της σελίδας. 

Αφού ενεργοποιήσετε την Πειραματική Πρόσβαση, πηγαίνετε πάλι στις ρυθμίσεις, επιλέγοντας “Settings” και στη συνέχεια στην καρτέλα General θα βρείτε το “Smart Compose” όπου θα κάνετε κλικ στην επιλογή “Writing suggestions on”. Μην ξεχάσετε να κάνετε  “Save Changes” στο κάτω μέρος των ρυθμίσεων πριν βγείτε από τις ρυθμίσεις.

Το Smart Compose λειτουργεί προς το παρόν μόνο για τα Αγγλικά, οπότε μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να γίνει διαθέσιμο και για τα Ελληνικά.

gmail smartcompose 3

 

gmail smartcompose 4

Με αυτόν τον τρόπο η AI “διαβάζει” αυτό που θέλουμε να γράψουμε. Έτσι, όταν πληκτρολογήσουμε την ερώτηση “When can…” είχε ήδη εμφανιστεί το υπόλοιπο της πρότασης “…we meet?”, και πατώντας πλήκτρο tab, μπορούμε να ολοκληρώσουμε την πρόταση σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.