Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος κατασκεύασε τον πιο λεπτομερή χάρτη του Γαλαξία μας

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) χρησιμοποίησε μια τεράστια βάση δεδομένων από λήψεις του δορυφόρου Gaia, η οποία περιλαμβάνεις τις θέσεις, την τροχιά και τη φωτεινότητα περισσότερων από 1 δισεκατομμυρίων αστέρων του γαλαξία μας (Milky Way), έτσι ώστε να δημιουργήσει τον ακριβέστερο χάρτη που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Η εικόνα που βλέπετε παραπάνω (μπορείτε να τη δείτε σε πλήρη ανάλυση εδώ) μας δίνει την καλύτερη δυνατή ιδέα για το πως περίπου φαίνεται ο γαλαξίας που φιλοξενεί το Ηλιακό Σύστημα μας. Ταυτόχρονα, ο ESA δημιούργησε και ένα video 360º του νυχτερινού ουρανού, με τη βοήθεια και πάλι δεδομένων του δορυφόρου Gaia.

Όπως ενημερώνει ο οργανισμός, τα δεδομένα που λαμβάνουν από τον Gaia θα συνεχίσουν να απασχολούν τους ερευνητές για πολλά χρόνια, επομένως, περιμένουμε ακόμη πιο εντυπωσιακές δημιουργίες που θα βασίζονται σε αυτά.

πηγή

Written by
Senior editor ειδικός σε θέματα hardware και software, παρέχει πληροφορίες και συμβουλές για να κρατάει ενημερωμένους τους αναγνώστες του

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.