Πώς να αλλάξετε τον κωδικό του gmail με πέντε απλά βήματα

Ο πρώτος κωδικός πρόσβασης που οι περισσότεροι θέλουν -και πρέπει- να αλλάξουν είναι του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου και για πολλούς, αυτό είναι το Gmail. Μπορεί να είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες mail στον κόσμο, με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι γνωρίζουν πώς να κάνουν αλλαγές στο λογαριασμό τους.

Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο δημιουργήσαμε έναν γρήγορο και εύκολο οδηγό σχετικά με τον τρόπο αλλαγής του κωδικού πρόσβασής σας στο Gmail με μερικά απλά βήματα.

 

Αλλάζοντας τον κωδικό από υπολογιστή/laptop

 

Βήμα 1: Μεταβείτε στη σελίδα MyAccount του Google.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί «Είσοδος» στην επάνω δεξιά γωνία και εισαγάγετε τα στοιχεία σύνδεσής σας.

Βήμα 3: Αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας κάντε κλικ στην επιλογή «Σύνδεση & ασφάλεια».

Βήμα 4: Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα «Σύνδεση στο Google». Κάτω από τον τίτλο «Κωδικός πρόσβασης & μέθοδος σύνδεσης», κάντε κλικ στην ενότητα «Κωδικός πρόσβασης».

Βήμα 5: Εισάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας για να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας και στη συνέχεια, όταν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε τον νέο κωδικό πρόσβασης. Βεβαιωθείτε ότι είναι περίπλοκο, με ένα συνδυασμό αριθμών, γραμμάτων, κεφαλαίων και ειδικών χαρακτήρων. Εάν ανησυχείτε πως θα το ξεχάσετε ή ότι δεν θα αποθηκευτεί αυτόματα, όλοι οι browsers στα Settings τους ‘κρατάνε’ τα usernames και τους αντίστοιχους κωδικούς των σελίδων όπου έχετε κάποιο λογαριασμό (π.χ ο Chrome έχει το Manage Passwords/Διαχείριση αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης).

 

Αλλάζοντας τον κωδικό από κινητό

Αν συνδέεστε στο email σας από tablet ή Android smartphone, η μέθοδος αλλαγής του κωδικού πρόσβασης είναι λίγο διαφορετική, αλλά καθόλου δύσκολη. Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Gmail και κάντε κλικ στο εικονίδιο/μενού με τις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω αριστερή γωνία.

Βήμα 2: Μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε το μενού «Ρυθμίσεις».

Βήμα 3: Πατήστε στο «Ο λογαριασμός μου».

Βήμα 4: Πατήστε «Σύνδεση και ασφάλεια» και στη συνέχεια «Αλλαγή κωδικού πρόσβασης».

Βήμα 5: Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποδείξετε πως είναι ο λογαριασμός σας, εισάγοντας τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασής σας και έναν κωδικό επιβεβαίωσης που θα σταλεί στο κινητό σας, εάν έχετε ενεργοποιήσει την ‘Επαλήθευση σε δύο βήματα’. Αφού αποδείξετε ότι είναι ο λογαριασμός σας, τοποθετήστε τον νέο κωδικό πρόσβασης στο αντίστοιχο πλαίσιο. Πατήστε ‘Επιβεβαίωση’ και μόλις αλλάξατε τον κωδικό πρόσβασής σας!

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.