Star Wars Battlefront 2 Review

Τρία χρόνια πριν, η ΕΑ αποφάσισε να κυκλοφορήσει νωρίτερα από το προβλεπόμενο το Star Wars Battlefront, για να συμπέσει με την ταινία Star Wars: The Force Awakens. Το αποτέλεσμα ήταν ένα παιχνίδι που δεν είχε αρκετά από τα αγαπημένα χαρακτηριστικά των προηγούμενων τίτλων Battlefront, με σχεδόν ανύπαρκτες διαστημικές μάχες και καθόλου single player campaign. Το Star Wars Battlefront 2, παρουσιάστηκε ως το Star Wars Battlefront που θα έπρεπε να ήταν το 2015, αλλά εξαιτίας του κακού progression system και του γενικά αδύναμου gameplay, απογοήτευσε τους fans, και όχι μόνο, της σειράς.

Το Star Wars Battlefront 2 προσφέρει τρία βασικά game modes, χωρίς κανένα από αυτά να ξεχωρίζει ή να εντυπωσιάζει. Πρώτον, υπάρχει η campaign, η οποία επέστρεψε μετά από απαίτηση των πολλών fan της σειράς. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο της Iden Versio, η οποία ηγείται μιας ειδικής μονάδας κομάντο της Αυτοκρατορίας, που ονομάζεται Inferno Squad. Η ιστορία του Star Wars Battlefront 2 ξεκινάει από το τέλος της Επιστροφής των Jedi, δίνοντας στους οπαδούς την ευκαιρία να δουν τι συνέβησαν στην Αυτοκρατορία, μεταξύ των γεγονότων της ταινίας του 1983 και του The Force Awakens του 2015, μέσα από τα μάτια της Versio.

Η Iden Versio είναι ένας ενδιαφέρον χαρακτήρας του Star Wars, καθώς σπάνια έχουμε την ευκαιρία να δούμε κάποιον από την Αυτοκρατορία σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι μάχες στο  Star Wars έχουν δείξει ποιοι είναι οι ‘καλοί’ και ποιοι οι ‘κακοί’ της σειράς, αλλά η ιστορία της Iden Versio δείχνει ότι υπάρχουν κάποιοι στην αυτοκρατορία που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία του καλού και κακού.

Δυστυχώς, το Star Wars Battlefront 2 εγκαταλείπει αυτή την ενδιαφέρουσα ιστορία μερικά επίπεδα παρακάτω στην campaign, και μέχρι το τέλος, οι παίκτες μένουν με ένα κλασικό Star Wars story. Χωρίς να μπούμε στα όρια του spoiler, απλά θα πούμε ότι ορισμένες ενέργειες της Iden μοιάζουν κάπως ασυμβίβαστες με τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται ο χαρακτήρας της στην αρχή της campaign. Ενώ κινάει το Star Wars Battlefront 2 ως ένας μοναδικός και αξέχαστος χαρακτήρας, καταλήγει να είναι εντελώς ξεχασμένη από τους παίκτες, από τη στιγμή που οι πιστωτικές κάρτες αρχίσουν να βγαίνουν από τα πορτοφόλια (loot box).

Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορία στο Star Wars Battlefront 2 είναι μια πλήρης αποτυχία. Οι cut-scenes είναι πολύ ωραίες και οι fan της σειράς θα δουν τι συνέβη αμέσως μετά την Επιστροφή των Jedi. Ενώ η Iden Versio τελικώς μας απογοητεύει ως χαρακτήρας του παιχνιδιού, ξεχωρίζουν και άλλα μέλη του cast, ιδιαίτερα ο Del της Inferno Squad. Εκτός από τους original χαρακτήρες, οι παίκτες έχουν επίσης την ευκαιρία να αλληλεπιδρούν και να πάρουν στα χέρια τους μερικούς από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες του Star Wars .

Καθ’ όλη τη διάρκεια της campaign, οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν ως ήρωες, όπως ο Luke Skywalker, η Leia Organa, ο Han Solo και πολλούς άλλους. Αυτοί οι χαρακτήρες έχουν ιδιαίτερες ικανότητες και παρουσιάζονται αρκετά ισχυροί σε σύγκριση με την Iden, έτσι ώστε οι αποστολές τους να έχουν κάτι το…ηρωικό. Μερικοί fans μπορεί να βρουν την έλλειψη πρόκλησης βαρετή, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα τους προσφέρει τεράστια συγκίνηση και χαρά το γεγονός ότι ως Luke Skywalker, δεν θα αφήσουν κανέναν Storm Trooper ζωντανό.

Αυτές οι αποστολές γύρω από τους ήρωες προσφέρονται σαφώς για διασκέδαση, αλλά είναι επίσης κάπως προβληματικές. Τα φωνητικά των ηθοποιών για τον Luke Skywalker και τη Leia δεν ακούγονται σε καμία περίπτωση όπως ο Mark Hamill και η Carrie Fisher. Κατά τη διάρκεια των αποστολών, η κάμερα είναι σε third-person, ακριβώς όπως στο multiplayer, που ορισμένους θα τους ξενίσει. Επιπλέον, παίζοντας αυτούς τους χαρακτήρες, μας φάνηκε περίεργο γιατί η DICE δεν έφτιαξε μια campaign γύρω από τους ήρωες του Star Wars και περιορίστηκε μόνο στην ιστορία της Iden Versio.

Η campaign έχει επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα που μοιάζει να μαστίζει όλες τις αποστολές: τα objectives είναι εξαιρετικά επαναλαμβανόμενα, απλά και μόνο για να φανεί πως η campaign έχει κάποια διάρκεια. Σε αρκετά objectives θα πρέπει να προστατεύσετε κάποιους χαρακτήρες (συνήθως τον Del) ενώ κάνουν κάτι, μετά θα πηγαίνετε στο επόμενο objective και στη συνέχεια θα επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία. Και όταν δεν θα είστε απασχολημένοι με την προστασία άλλων χαρακτήρων, θα ολοκληρώνετε άλλα επαναλαμβανόμενα objectives που θα φαίνονται στο τέλος σαν αγγαρεία. Ακόμα και με τις βαρετές σκηνές, όπου κάθεστε και βλέπετε τους χαρακτήρες να περπατάνε αργά και να μιλάνε (αντί να τα βλέπετε μέσω μιας cut-scene), η campaign δεν θα σας πάρει πάνω από 5 ώρες για να την ολοκληρώσετε.

Η διάρκεια της campaign δεν θα ήταν πρόβλημα εάν υπήρχε ένα διασκεδαστικό gameplay ή μια συναρπαστική ιστορία. Όπως είπαμε και πιο πάνω, η campaign δεν είναι εντελώς κακή. Εκτός από το γεγονός ότι θα χειρίζεστε τους αγαπημένους σας ήρωες, η campaign διαθέτει μερικές καλά σχεδιασμένες διαστημικές αποστολές που θα ανοίξει την όρεξη στους fan της σειράς για ένα Rogue Squadron sequel. Η DICE έκανε εξαιρετική δουλειά με τις διαστημικές μάχες στο Star Wars Battlefront 2 με τους παίκτες να ανυπομονούν για το επόμενο dogfight.

Το μόνο μειονέκτημα είναι η εύκολη AI που κάνει την κατάρριψη εχθρικών σκαφών να μοιάζει σαν να βγαίνετε μια βόλτα στο πάρκο. Και η ΑΙ δεν συμπεριφέρεται χαζά μόνο στις διαστημικές μάχες αλλά και σε άλλα σημεία της campaign με τους Storm Troopers να παρατάσσονται ο ένας πίσω από τον άλλο για να πεθάνουν. Έχουν την τάση να καλύπτονται, αφήνοντας εκτεθειμένα τα κεφάλια τους στο ίδιο σημείο κάθε φορά, με αποτέλεσμα οι μάχες γίνονται ένα απλό παιχνίδι αναμονής.

Δεδομένου ότι πολλοί από τους εχθρούς δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, πολλοί παίκτες θα βρουν λίγη δράση στο Arcade mode. H EA και η DICE έχουν περιορίσει τον αριθμό των credits που κερδίζουν οι παίκτες σε αυτό το mode, σε σύγκριση με τα άλλα modes του Star Wars Battlefront 2 . Από την άλλη, η λειτουργία split-screen που χωρίζει την οθόνη στη μέση, θα εκτιμηθεί από τους fan που θα θελήσουν να παίξουν μαζί με ένα φίλο τους.

Συνολικά, και η campaign του Star Wars Battlefront 2 και το Arcade mode είναι μέτρια , αλλά αν οι πωλήσεις του Star Wars Battlefront έδειξαν κάτι, είναι πως αρκετοί αγόρασαν το παιχνίδι για το multiplayer. Στο Star Wars Battlefront 2 το multiplayer τα πάει εξαιρετικά, με τους παίκτες να μπορούν να συμμετέχουν σε συναρπαστικές μάχες, σε έντονες διαστημικές μάχες, ακόμη και να παλεύουν ως ήρωες της campaign. Αλλά ακόμα κι έτσι, είναι δύσκολο να συστήσουμε σε κάποιον να πάρει το Star Wars Battlefront 2 μόνο και μόνο για το ευχάριστο multiplayer.

Δεν έχουμε πραγματικά καμία ιδέα για το πώς θα είναι το multiplayer σε μερικούς μήνες από τώρα. Αυτή τη στιγμή, το παιχνίδι δέχεται επικρίσεις εξαιτίας του loot box, το οποίο έχει κατηγορηθεί, συν τοις άλλοις, ότι δίνει πλεονέκτημα στους παίκτες που πληρώνουν για να αναβαθμίσουν τον χαρακτήρα τους, έναντι του αντιπάλου. Η διαμάχη άναψε για τα καλά, όταν αποκαλύφθηκε πως οι παίκτες είτε θα περνούσαν ατελείωτες ώρες στο παιχνίδι για να καταφέρουν να ξεκλειδώσουν ήρωες όπως ο Darth Vader ή θα ξόδευαν εκατοντάδες ευρώ σε αγορές και συναλλαγές.

Η EA μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, διόρθωσε κάπως τα πράγματα, κάνοντας το ξεκλείδωμα των ηρώων πιο εύκολο, και προσωρινά αφαίρεσε τις όποιες συναλλαγές μέσα από το παιχνίδι, με την αμφιβολία σχετικά με το loot box σύστημα να παραμένει. Ορισμένες μάλιστα κυβερνήσεις, έχουν ξεκινήσει έρευνες σχετικά με τη χρήση των loot boxes στο Star Wars Battlefront 2 και σε άλλα παιχνίδια, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε δραματικές αλλαγές στον τρόπο δομής του multiplayer. Ο λόγος που κάνουν τις έρευνες, είναι γιατί θεωρούν πως οι πιο μικρές ηλικίες δεν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για τζόγο, και ότι επηρεάζεται η ψυχική υγεία των παιδιών.

Παρά τις ατέλειές του, το Star Wars Battlefront 2 αξίζει πολλών επαίνων στην απεικόνιση των γραφικών. Ενώ υπάρχουν κάποιες ατέλειες εδώ και εκεί, το παιχνίδι είναι  πανέμορφο, με εξαιρετικά λεπτομερείς χάρτες και μοντέλα χαρακτήρων. Είναι το πιο όμορφο Star Wars μέχρι σήμερα, και είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ωραία παιχνίδια από άποψης γραφικών.

Φυσικά, τα γραφικά και το multiplayer δεν το κάνουν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ένα καλό παιχνίδι σύμφωνοι. Ακόμα κι αν παραβλέψουμε τη διαμάχη για το loot box , το Star Wars Battlefront 2 εξακολουθεί να είναι απλώς ένας αξιοπρεπές shooter. Η campaign ξεκινάει δυναμικά, αλλά γρήγορα εξελίσσεται σε μια υποτυπώδης Star Wars ιστορία  και κάνει την πρωταγωνίστρια, Iden Versio, λιγότερο ενδιαφέρουσα όσο προχωράει η campaign. Το Arcade mode δεν εντυπωσιάζει, καθώς δίνει λιγότερα rewards σε σχέση με άλλα modes, ενώ το multiplayer, αν και προσφέρεται για πολλές ώρες διασκέδασης, έχει αβέβαιο μέλλον. Εντούτοις, οι οπαδοί των Star Wars που επιθυμούν να παίξουν το πιο όμορφο παιχνίδι της σειράς και να βιώσουν μερικά συναρπαστικά dogfights μεταξύ των TIE μαχητικών και των X-Wings μπορεί να το δώσουν μια ευκαιρία.

Summary
Το Star Wars Battlefront II προτείνεται σε αυτούς που θέλουν να πάρουν μια εμπειρία Star Wars μαζί με ένα διασκεδαστικό multiplayer
Good
  • Ενδιαφέρον Multiplayer
  • Γραφικά
Bad
  • Φτωχό progression system
  • Αγορές εντός παιχνιδιού προκαλούν ανισότητες στο multiplayer
  • Αδιάφορο story
7.3
ΚΑΛΟ
Γραφικα/Ηχος - 9.1
Gameplay - 7
Σεναριο - 6.3
Multiplayer - 8
Αντοχη - 6.2
Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας
1 0

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.