Τα καλύτερα video capture προγράμματα για pc games

Υπάρχουν φορές που βάζετε απίθανα γκολ στο FIFA18 ή κάνετε multi-kill στο BF1 και δεν υπάρχει κανείς τριγύρω να σας καμαρώσει; Τι κάνετε σε αυτήν την περίπτωση; Φτιάχνετε ένα κανάλι στο Youtube, γράφετε σε video τα κατορθώματά σας και τα ανεβάζετε κερδίζοντας αναγνωρισιμότητα και αν είστε πολύ καλοί, γιατί όχι και κανένα ευρώ παραπάνω. Εάν δεν γνωρίζετε κάποια εφαρμογή για να το κάνετε αυτό, σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα video recording προγράμματα σε τυχαία σειρά:

 

Plays.tv

 

Πολύ εύκολο στη χρήση πρόγραμμα με το οποίο μπορείτε να ανεβάσετε video clips στο διαδίκτυο χωρίς σχεδόν να επηρεάσει τα frame rates των παιχνιδιών σας. Στην αρχική οθόνη προβάλει τα πιο δημοφιλή gameplay videos από το website Plays.tv. Με το που ανοίγετε ένα παιχνίδι, το πρόγραμμα ξεκινά αυτόματα με προεπιλεγμένη την εγγραφή σε 720p ανάλυση, διάρκεια μέχρι τα 10GB και 30fps. Φυσικά μπορείτε να αλλάξετε τις default επιλογές μέσα από τα settings του προγράμματος.

 

Raptr/AMD Gaming Evolved

Όπως και στο Plays.tv έτσι και το Raptr ξεκινάει αυτόματα να γράφει κατά την εκκίνηση ενός παιχνιδιού. Πατώντας Ctrl+F2 αποθηκεύει τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα και αυτά τα clips μπορούν εύκολα να ‘ανέβουν’ στο Plays.tv. To Raptr έχει τη δυνατότητα βελτιστοποίησης των παιχνιδιών όπως και το ShadowPlay της Νvidia. Επίσης υπάρχει ενσωματωμένη και η επιλογή live εκπομπής στο Twitch.tv.

 

MSI Afterburner

To Afterburner της MSI δεν είναι ακριβώς ένα game capture πρόγραμμα αλλά όποιος το έχει ήδη εγκαταστήσει λόγω κάρτας γραφικών μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ως ξεχωριστό πρόγραμμα εγγραφής. Στην έκδοση 4.2.0 μπορείτε να δείτε τις επιλογές εγγραφής πατώντας το κουμπί Settings που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου. Με το F10 ξεκινάει η εγγραφή αλλά μπορείτε να το ρυθμίσετε ώστε να ξεκινάει με το που ανοίγετε ένα παιχνίδι.

 

Nvidia ShadowPlay

 

Το interface του δεν είναι και το πιο εύχρηστο και μερικές φορές θα χρειαστούν 1-2 λεπτά για να κατανοήσετε τη λογική του προγράμματος. Για να εκκινήσετε το Shadow Play πατάτε το αντίστοιχο κουμπί στην πάνω δεξιά γωνία του GFE (GeForce Experience) παραθύρου. Με το που ενεργοποιηθεί θα μπορείτε να ‘πειράξετε’ την ποιότητα, τον ήχο, την ενεργοποίηση και τη διάρκεια των video μέσα από το pop-up παράθυρο που θα εμφανιστεί. Για περισσότερες επιλογές κλείστε το Shadow Play και στο GFE παράθυρο επιλέξετε Preferences > ShadowPlay. Το πρόγραμμα by default γράφει 5 λεπτά gameplay εκτός και αν επιλέξετε manual εγγραφή. Πατώντας Αlt+F10 γράφει τα τελευταία 5 λεπτά του παιχνιδιού.

 

D3DGear

 

 

Το D3DGear είναι το μόνο επι πληρωμή πρόγραμμα εγγραφής παιχνιδιών της λίστας μας. Με υψηλής απόδοσης μηχανή εγγραφής επηρεάζει ελάχιστα τα frame rates κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ενώ ταυτόχρονα συμπιέζει το video ώστε να ‘πιάνει’ λιγότερο χώρο στο σκληρό σας δίσκο. Μπορείτε να γράψετε και ήχο μαζί με το video όπως επίσης και σχολιασμό μέσω μικροφώνου. Επίσης υποστηρίζει hardware GPU κωδικοποίηση (AMD/Intel/Nvidia) μειώνοντας το φόρτο εργασίας του επεξεργαστή κατά τη διάρκεια της εγγραφής.

 

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.