Τέλος το Whatsapp για όσους είναι κάτω των 16 ετών

Το WhatsApp, η δημοφιλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook, αυξάνει την κατώτερη ηλικία από 13 σε 16 έτη, ώστε να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων που θα τεθούν σε ισχύ στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα.

Η εφαρμογή θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους χρήστες να επιβεβαιώσουν ότι είναι τουλάχιστον 16 ετών σύμφωνα με τους νέους όρους παροχής υπηρεσιών και προστασίας της ιδιωτικής ζωής του WhatsApp.

Δεν είναι σαφές πώς ή εάν το όριο ηλικίας θα ελεγχθεί λαμβάνοντας υπόψη τα περιορισμένα δεδομένα που έχει στην κατοχή της η δημοφιλής υπηρεσία.

Το Facebook, το οποίο έχει ξεχωριστή πολιτική δεδομένων, υιοθετεί μια διαφορετική προσέγγιση έναντι των εφήβων ηλικίας 13 έως 15 ετών προκειμένου να συμμορφωθεί με τον ευρωπαϊκό κανονισμό περί γενικής προστασίας δεδομένων (European General Data Protection Regulation – GDPR).

Αυτό που κάνει είναι να ζητάει από τους εφήβους να ορίσουν έναν γονέα ή κηδεμόνα ώστε να τους επιτρέψει να μοιραστούν πληροφορίες μέσα από την πλατφόρμα, διαφορετικά δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις λειτουργίες του Facebook.

Η εταιρεία WhatsApp, η οποία ιδρύθηκε το 2009, έχει υποστεί πιέσεις από ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια λόγω του κρυπτογραφημένου συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων αλλά και του σχεδίου της να μοιράζεται δεδομένα με την μητρική της εταιρεία, το Facebook.

Στον υπόλοιπο κόσμο η κατώτερη ηλικία για να χρησιμοποιεί κάποιος το WhatsApp θα παραμείνει στα 13 χρόνια.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.