Titanfall 2 Review

Ευτυχώς η EA δεν έκανε το ίδιο λάθος που έκανε η Microsoft στο πρώτο Titanfall, κυκλοφορώντας το παιχνίδι αποκλειστικά και μόνο για υπολογιστές. EA και Respawn Entertainment κυκλοφόρησαν το Titanfall 2 και στις κονσόλες PS4 και Xbox, και πολύ καλά έπραξαν, διότι πέρα από την προσθήκη single player στο δεύτερο μέρος της σειράς, το Titanfall 2 είναι ίσως το καλύτερο action-shooting game του 2016.

Το πρώτο Titanfall ξεχώρισε για τον γρήγορο ρυθμό του και την ακατάπαυστη δράση που πρόσφερε στους online παίκτες. Η δυνατότητα να τρέχετε πάνω σε τοίχους και να κάνετε διπλά άλματα έδινε ένα φρενήρη ρυθμό και μια ρευστότητα στην εξέλιξη του παιχνιδιού καθώς δεν ήξερες ποιος τελικά θα κερδίσει. Παρόλο που η σειρά Call of Duty (που ο ιδρυτής της Respawn Entertainment, Vince Zampella έπαιξε καθοριστικής σημασίας ρόλο) έχει υιοθετήσει στους τελευταίους της τίτλους αρκετές από αυτές τις τεχνικές που προσφέρουν περισσότερη διασκέδαση στους παίκτες, δεν μπορεί να φτάσει την αίσθηση της ταχύτητας, του momentum και την σβελτάδας που προσφέρει το Titanfall.

 

Campaign

Το single player campaign είναι από μόνο του αρκετό για να αγοράσετε το παιχνίδι, αν και πρέπει να σημειώσω πως είμαι από αυτούς που προτιμάνε ένα ωραίο συναρπαστικό σενάριο από ένα διασκεδαστικό πολύωρο multiplayer. Η ιστορία του Titanfall 2 κρατάει περίπου οκτώ ώρες ανάλογα με το πόσο θα εξερευνήσετε, τις ικανότητές σας και το επίπεδο δυσκολίας. Επίσης το σενάριο είναι γραμμικό, με εξαιρετική σχεδίαση των αποστολών και των επιπέδων, και όχι open world όπως συνηθίζεται τώρα τελευταία.

Καθώς προχωράτε, το παιχνίδι γίνεται όλο και καλύτερο και πιο ενδιαφέρον, με πραγματικά μοναδικό level design. Δεν υπερβάλλω…γράφοντας πως σε αρκετές αποστολές είχα μείνει με το στόμα ανοικτό. Σε ένα σημείο ταξιδεύετε μπρος πίσω στο χρόνο, σε ένα επιστημονικό εργαστήριο που άλλοτε ήταν γεμάτο από ερευνητές και φρουρούς ασφαλείας αλλά πλέον είναι τελείως κατεστραμμένο, ενώ σε ένα άλλο είστε πάνω σε μια πλατφόρμα και προσπαθείτε να αποφύγετε τα συντρίμμια μιας τεράστιας έκρηξης τα οποία πετάγονται από παντού. Δεν θέλω να γράψω περισσότερα για να μην προδώσω τη μαγεία αυτών των αποστολών.

Κάθε αποστολή μπορεί να πάρει διαφορετική τροπή, ανάλογα πώς θα την προσεγγίσετε ενώ χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό προσφέρει μια ποικιλία επιλογών. Είναι τόσο ωραία σχεδιασμένες οι αποστολές που σκέφτομαι όταν βρω λίγο χρόνο να το ξαναπαίξω από την αρχή καθώς είμαι σίγουρος πως τη δεύτερη φορά θα πάρω διαφορετικές αποφάσεις και θα κληθώ να αντιμετωπίσω διαφορετικές καταστάσεις.

Οι χαρακτήρες από την άλλη είναι γενικά κοινοί μεταξύ τους χωρίς να ξεχωρίζει κάποιος. Ακόμα και ο πρωταγωνιστής, Jack Cooper, δεν διαφέρει από τους άλλους χαρακτήρες, αν και η σχέση του με τον Titan BT 7274 είναι πραγματικά συγκινητική. Ευχάριστη προσθήκη είναι και οι χιουμοριστικές καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Όσο για τους κακοποιούς, έχετε boss fights με μηχανικούς Titans που δεν θα σας δυσκολέψουν ιδιαίτερα. Το μοναδικό μικρό bug που συνάντησα ήταν μετά το τέλος μιας μεγάλης τιτανομαχίας όπου δεν ήξερα τι να κάνω και που να πάω. Έπρεπε να περιπλανηθώ τριγύρω μέχρις ότου ένας NPC ξαφνικά να λάβει δράση και να μας δείξει το δρόμο της συνέχειας.

Εν ολίγοις, το σενάριο του Titanfall 2 το κατατάσσω ανάμεσα στους μεγάλους του είδους όπως το Call of Duty 4: Modern Warfare, το Halo: Combat Evolved και το Half-Life 2. Όπως έκαναν και αυτά τα παιχνίδια στην εποχή τους, έτσι και τώρα η γραμμική ιστορία του Titanfall 2 σε ωθεί να συνεχίζεις ώστε να ανακαλύψεις τι βρίσκεται παρακάτω. Όποιες και αν είναι οι πωλήσεις του, προβλέπω το Titanfall 2 να εντάσσεται στα κλασικά του είδους ως ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της γενιάς του.

 

Multiplayer

Το Multiplayer είναι πολύ καλύτερο από ό, τι στην beta έκδοση, με περισσότερους χάρτες, modes, Pilots και Titans. Για παράδειγμα, βρισκόμουν σε έναν από τους πολλούς χάρτες και έτρεχα σε ένα εξωτερικό διάδρομο αρχικά χρησιμοποιώντας το γάντζο μου για να ανέβω πιο ψηλά και μετά τρέχοντας πάνω στους τοίχους, πηδώντας ανάμεσα σε δύο μεγάλους, καμπυλωτούς τοίχους ψηλά από το έδαφος. Η αδρεναλίνη χτυπούσε κόκκινο ακόμα και πριν ξεκινήσουν να πέφτουν οι πρώτες σφαίρες. Ήταν ένα απίστευτο, ρευστό συναίσθημα επιβίωσης ακολουθούμενο από ενστικτώδεις αντιδράσεις. Δεν νομίζω πως υπάρχει κανένα άλλο παιχνίδι που προσφέρει τέτοιου είδους εμπειρία.

Στα θετικά καταγράφεται το γεγονός πως το Attrition mode  επέστρεψε στο Titanfall 2. Το πιο δημοφιλές mode του πρώτου Titanfall, απουσίαζε από το sequel και ευτυχώς ξαναεπέστρεψε για να χαρίσει επικές μάχες στους παίκτες. Σε αυτό το mode,  Pilots και οι Titans συνεργάζονται με ανθρώπινα και ρομποτικά bots όπου πραγματικά γίνεται ένας χαμός. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συμμετέχουν όλοι στο παιχνίδι, ακόμα και οι λιγότερο ‘καταρτισμένοι’ κερδίζοντας πόντους για αυτούς ή την ομάδα τους.
Άλλα modes είναι:

Bounty Hunt: Ανταμείβεστε για κάθε Pilot και bot που σκοτώνετε ενώ στο τέλος πρέπει να καταθέσετε τα χρήματα που κερδίσατε σε μια τράπεζα. Επίσης, μπορείτε να κλέψετε μερικά χρήματα από έναν σκοτωμένο Pilot.

Amped Hardpoint: Οι ομάδες μάχονται για τον έλεγχο ορισμένων σημείων.  Όσα περισσότερα σημεία ελέγχετε τόσους περισσότερους πόντους κερδίζετε.

Pilots vs. Pilots: Ό,τι λέει ο τίτλος χωρίς Titans

Capture the Flag: Εάν δε ξέρεις το συγκεκριμένο mode δες καλύτερα Games of thrones.

Free For All: Όλοι εναντίον όλων

Last Titan Standing: Ό,τι λέει ο τίτλος χωρίς Pilots

Skirmish: Σαν το Attrition αλλά με χαμηλότερο σκορ και χωρίς εχθρικά bots. Δηλαδή Deathmatch.

Μπορείτε να ανεβάσετε level τον Titan και τον Pilot όπως και τα όπλα ανάλογα με τις επιδόσεις σας. Επίσης, μπορείτε να ξεκλειδώσετε διάφορα mods για τους Titans, να τους αλλάξετε εμφάνιση κτλ. Εάν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένα έναν Titan ή ένα όπλο ξεκλειδώνετε πιο γρήγορα τις αναβαθμίσεις τους. Επίσης, κερδίζετε credits για να αγοράσετε όπλα και διάφορα gears ενώ κερδίζετε και extra credits κατά τη διάρκεια του «Happy Hour».

Συνιστώ πάντως να παίξετε πρώτα το single player πριν προχωρήσετε στο multiplayer, καθώς θα μάθετε να αντιμετωπίζετε καλύτερα τους αντιπάλους σας, Titans ή Pilots. Μπορείτε να δοκιμάσετε και τους έξι Titans στην campaign μαθαίνοντας έτσι τις ικανότητες τους. Το καθένα ταιριάζει σε διαφορετικό στυλ παιχνιδιού ανάλογα με το τι σας αρέσει να παίζετε ή τι είναι καλύτερο για την ομάδα σας.

 

Graphics And Gameplay

Τι θα ήταν ένα εξαιρετικό σενάριο χωρίς το απαραίτητο gameplay; Ευτυχώς το Titanfall 2, συνεχίζει το πολύ καλό gameplay του πρώτου Titanfall. Τρέχετε πάνω στους τοίχους, ξεγλιστράτε με διπλά άλματα, αρπάζετε γάντζους, και όσο περισσότερο τα κάνετε αυτά τόσο πιο γρήγορα κινείστε. Και στο σενάριο αλλά και στο multiplayer θα χρησιμοποιήσετε πολλές φορές αυτές τις τεχνικές, καθώς κάθε επίπεδο έχει σχεδιαστεί πάνω σε αυτές τις ικανότητες. Το shooting κομμάτι μοιάζει πολύ με αυτό του Call of Duty, το οποίο δεν μας εκπλήσσει λόγω EA και Respawn Entertainment, αν και στο Titanfall 2 έχει γίνει σπουδαία δουλειά στη δημιουργία πρωτότυπων όπλων. Το οπλοστάσιο που έχετε στη διάθεσή σας είναι άκρως διασκεδαστικό και αποτελεσματικό, με ορισμένα όπλα όπως το EVA-8 auto-shotgun να κάνουν τη διαφορά.

Τα γραφικά του Titanfall 2 είναι εξαιρετικά τόσο στο PS4 όσο και στο PC. Λίγο που έψαξα στο internet είδα ότι και στο Xbox One δείχνουν πολύ ωραία. Και στο single player αλλά και multiplayer υπάρχουν πολλά επίπεδα και μια μεγάλη ποικιλία χαρτών όπου όλα τα διαφορετικά περιβάλλοντα φαίνονται απλά απίστευτα. Η campaign έχει πολλά σημεία όπου θα μαγευτείτε, αλλά και το multiplayer είναι εξίσου όμορφο. Κάποιες φορές μάλιστα καθόμουν και χάζευα το σκηνικό με αποτέλεσμα να μην ξέρω από πού μου έρχονται τα πυρομαχικά των αντιπάλων…

Έκπληξη αποτελεί και το γεγονός πως τα DLC του Titanfall 2 θα διατίθενται δωρεάν, συμπεριλαμβανομένων και των νέων χαρτών. Εξαιρετικό νέο για τους παίκτες που δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν extra για την απόκτηση των DLC.

 

Επίλογος

Το Titanfall 2 είναι ένα από τα καλύτερα first-person shooters των τελευταίων χρόνων και η μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς, βελτιώνοντας το πρώτο Titanfall σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Εκεί που λες ότι τα έχουμε δει όλα στο συγκεκριμένο είδος, έρχεται το Titanfall 2 με τον φρέσκο ανανεωτικό του αέρα και σε διαψεύδει. Και στις μέρες μας κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο, ίσως και σπάνιο γιατί τα νέα παιχνίδια σου δίνουν την αίσθηση πως είναι απλές παραλλαγές άλλων παιχνιδιών και πως ανακυκλώνουν πετυχημένες ιδέες. Το Titanfall 2 όχι μόνο δεν φαίνεται γνώριμο, αλλά εισάγει νέες καινοτομίες και τις κάνει να λάμπουν.

Ίσως το μόνο πραγματικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει, είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του, που πέφτει ανάμεσα στο Battlefield 1 και το Call of Duty: Infinite Warfare. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην απόδοση των πωλήσεων του παιχνιδιού, κάτι που θα ήταν πραγματικά αδικία.

Summary
Με συναρπαστικό single-player και διασκεδαστικό multiplayer το Titanfall 2 αγγίζει την κορυφή των first person shooter
Good
  • Multiplayer/Attrition mode
  • Σχεδίαση επιπέδων
  • Σενάριο
  • 'Φρέσκο' gameplay
Bad
  • Κάπως σύντομο σενάριο
9.4
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Γραφικά-Ήχος - 9.5
Gameplay - 9.5
Σενάριο - 9
Αντοχή - 9.5
Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας
0 0

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.