Το 5G της Qualcomm έδειξε 20X αύξηση στην ταχύτητα λήψης

...σε σχέση με το 4G

Η Qualcomm αποκάλυψε τις προόδους της στον τομέα του 5G, ανακοινώνοντας την περασμένη εβδομάδα ότι το επερχόμενο chipset με δυνατότητα 5G θα κατασκευαστεί σε 7nm node. Στο Mobile World Congress, η Qualcomm έκανε μια πραγματική επίδειξη των δυνατοτήτων του 5G, μοιράζοντας στο κοινό τα ευρήματα των προσομοιώσεων δικτύου που έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες.

Η Qualcomm πραγματοποίησε δύο προσομοιώσεις, μία στη Φρανκφούρτη και μία άλλη στο Σαν Φρανσίσκο, αξιοποιώντας το υπάρχον δίκτυο και στις δύο πόλεις. Η προσομοίωση της Φραγκφούρτης έγινε σε ένα μη-αυτόνομο (Non-Standalone /NSA) 5G NR δίκτυο που λειτουργούσε σε φάσμα 100 MHz συχνότητας 3,5GHz, σε δίκτυο Gigabit LTE. Η δοκιμή στην Καλιφόρνια, έγινε σε ένα υποθετικό δίκτυο NSA 5G NR σε φάσμα 800 MHz συχνότητας  28 GHz, σε Gigabit  LTE.

Οι προσομοιώσεις έδειξαν τεράστιες αυξήσεις στις ταχύτητες λήψης στην Φρανκφούρτη, καταγράφοντας μια άνοδο 900% πάνω από το 4G, 12x αύξηση στις ταχύτητες του χρήστη και 8K μέση ποιότητα streaming. Το latency λήψης μειώθηκε επίσης σημαντικά από 116ms σε 17ms.

Η δοκιμή στο Σαν Φρανσίσκο έδωσε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, με την Qualcomm να σημειώνει μια μέση ταχύτητα λήψης 1,4Gbps που σημαίνει αύξηση της τάξης του 2000% σε σχέση με το 4G.

Το modem 5G της Qualcomm θα κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019. Μέχρι τότε, θα πρέπει να βολευτούμε με το X24 modem, το οποίο ξεπερνά τα 2Gbps.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.