Οι χρήστες θα αξιολογούν τις ειδήσεις

Το Facebook την προηγούμενη Παρασκευή παρουσίασε τις σημαντικές αλλαγές που προτίθεται να κάνει, με μία εξ αυτών να αφορά την αξιολόγηση των οργανισμών ειδήσεων από τους χρήστες με βάση την αξιοπιστία τους, μειώνοντας έτσι τον ρόλο του ως ο κριτικός των ειδήσεων που βλέπουν οι χρήστες του.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την σκληρή κριτική που υπέστη η εταιρεία, καθώς την κατηγόρησαν πως επιτρέπει την εξάπλωση της παραπληροφόρησης στο κοινωνικό της δίκτυο και πως ευνοεί τις φιλελεύθερες απόψεις έναντι των συντηρητικών. Σε μια του ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg έγραψε ότι το Facebook δεν είναι «άνετο» στο να αποφασίζει ποιες πηγές ειδήσεων είναι οι πιο αξιόπιστες σε έναν «κόσμο με τόσο μεγάλη διχόνοια».

«Αποφασίσαμε πως το να αφήσουμε την κοινότητα να καθορίσει ποιες πηγές είναι ευρέως αξιόπιστες θα ήταν πιο αντικειμενικό», γράφει, παρόλο που αυτή η κίνηση θα έχει επιπτώσεις, ενδεχομένως ευνοώντας τα πιο γνωστά ονόματα στα μέσα ενημέρωσης τα οποία θεωρούνται πιο αξιόπιστα, σε σύγκριση με τα λιγότερο γνωστά τα οποία μπορεί να θεωρηθούν λιγότερο αξιόπιστα, χωρίς να λύνεται το ζήτημα του κατά πόσον οι ειδήσεις θα μπορούσαν να διαστρεβλωθούν.

Οι νέα αυτή μορφή αξιολόγησης θα διενεργείται από έρευνες που θα διεξάγει η ίδια η εταιρεία. Οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί που θα λαμβάνουν θετικές αξιολογήσεις θα βλέπουν μια αύξηση στον αριθμό των χρηστών που θα ενημερώνονται από αυτούς ενώ οι οργανισμοί  που θα λαμβάνουν χαμηλές βαθμολογίες θα παρατηρήσουν μια σημαντική μείωση της επισκεψιμότητάς τους στο κοινωνικό δίκτυο. Οι αλλαγές της εταιρείας, σύμφωνα πάντα με την ίδια, αποτελούν μια προσπάθεια ώστε να ενισχυθούν οι πιο μικροί και τοπικοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί, οι οποίοι έχουν δει τις πωλήσεις τους να πέφτουν εξαιτίας της μετάβασης αρκετών αναγνωστών τους στην ηλεκτρονική ενημέρωση.

 

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.