Το Facebook προσφέρει $40,000 σε όσους ανακαλύψουν διαρροές δεδομένων

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ένα πρόγραμμα το οποίο θα ανταμείβει όσους βρίσκουν περιπτώσεις κατάχρησης δεδομένων στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αμοιβές ξεκινούν από $500 και φτάνουν τα $40.000 ανάλογα με το μέγεθος των ανακαλύψεων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το πρώτο του είδους του στον κλάδο των social media.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μας βοηθήσει να βρούμε τις περιπτώσεις κατάχρησης δεδομένων ώστε να προλάβουμε ανάλογες καταστάσεις όπως η Cambridge Analytica και να μπορέσουμε εγκαίρως να αναλάβουμε δράση«, δήλωσε ο Alex Stamos.

Οι πιθανές περιπτώσεις κατάχρησης δεδομένων που θα προσκομίζονται στο Facebook θα πρέπει να υποβάλλονται με αποδεικτικά στοιχεία και θα τίθενται υπό έλεγχο από εξειδικευμένη ομάδα. Η εταιρεία θα διερευνά την καταγγελία και θα αποφασίζει πώς θα πρέπει να κινηθεί. Σε περίπτωση που αποδειχθεί διαρροή δεδομένων, πιθανά σενάρια περιλαμβάνουν τη διακοπή της εφαρμογής, την ποινική δίωξη ή τον επιτόπιο έλεγχο της εταιρείας που πουλάει ή αγοράζει μη εξουσιοδοτημένα δεδομένα.

Η εταιρεία απασχολεί επί του παρόντος 10 άτομα στη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερα άτομα και να εμπλέξει και άλλες ομάδες για να διερευνήσουν πιθανές διαρροές προσωπικών δεδομένων.

Το Facebook ανακοίνωσε αρχικά την πρόθεσή του να ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα στα τέλη Μαρτίου, ως απάντηση στο σκάνδαλο της Cambridge Analytica. Η συγκεκριμένη εταιρεία ανάλυσης δεδομένων χρησιμοποιούσε μη εξουσιοδοτημένα προσωπικά δεδομένα μέσα από ένα κουίζ ψυχολογίας που προοριζόταν για ακαδημαϊκούς σκοπούς μόνο και μόνο για να στοχεύσει πιθανούς ψηφοφόρους κατά τη διάρκεια των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016. Η Cambridge Analytica και ο δημιουργός της εφαρμογής, Aleksandr Kogan, έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.