Το μέλλον είναι η επαυξημένη πραγματικότητα σύμφωνα με τον Zuckerberg

Στο ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών, F8, που κάνει το Facebook, παρουσιάζονται όλα όσα ετοιμάζει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο τα οποία θα αλλάξουν την καθημερινότητα των χρηστών.

Το Facebook επιδιώκει να πραγματοποιήσει πρόοδο στον χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) – ένα μείγμα του πραγματικού και του εικονικού κόσμου, που έγινε ευρύτερα γνωστό χάρη στο δημοφιλές παιχνίδι Pokemon Go.

Η πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας του Facebook θα αποτελείται από διάφορα εργαλεία όπως το Frame Studio, και το AR Studio που θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν κινούμενες μάσκες και εφέ τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ζωντανές μεταδόσεις.

Όπως σημειώνει το Reuters, οι κινήσεις του Facebook στον χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας αποτελούν άλλο ένα βήμα στην εξελικτική του πορεία, ενώ επίσης αλλάζει τα δεδομένα στον ανταγωνισμό του με τη Snap Inc, τη δημιουργό του Snapchat- η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως «εταιρεία καμερών».

Η Electronic Arts, η Nike και η Warner Bros είναι από τις πρώτες εταιρείες που θα συμμετάσχουν στη νέα πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας, δημιουργώντας διάφορα διασκεδαστικά πράγματα για χρήση με το Messenger κυρίως.

Facebook Spaces

Το Facebook Spaces αποτελεί το όραμα της εταιρείας για ένα κοινωνικό δίκτυο σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, όπου οι χρήστες θα δημιουργούν το δικό τους ψηφιακό avatar και θα απολαμβάνουν εμπειρίες παρέα με τους φίλους και την οικογένεια τους. Επιπλέον, θα προσφέρεται η δυνατότητα δημιουργίας τρισδιάστατων αντικειμένων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά στο εικονικό περιβάλλον. Σημειώνεται, επίσης, ότι όσοι φίλοι δεν διαθέτουν κάποιο VR headset θα μπορούν να συμμετέχουν στις συζητήσεις κανονικά μέσα από την πλατφόρμα Facebook Messenger.

Το Facebook Spaces είναι διαθέσιμο σε beta έκδοση μέσα από το Oculus Store για όσους έχουν στην κατοχή τους το Oculus Rift.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.