Το νέο Android P της Google κυκλοφορεί σε beta έκδοση

Εάν θέλετε να πάρετε μια πρώτη γεύση από την επόμενη έκδοση του Android, η Google σας δίνει αυτήν την ευκαιρία μέσω της beta έκδοσης του Android P, το οποίο θα βρείτε εδώ. Η διαφορά φέτος είναι πως η beta έκδοση θα διατεθεί και για κινητά άλλων εταιρειών πέραν της Google, όπως γινόταν μέχρι πρότινος. Η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη για κινητά όπως: το Essential Phone, το R15 Pro της Oppo, το Nokia Plus 7, το Xperia XZ2 της Sony, το Mi Mix 2S της Xiaomi , το X21 της Vivo, το OnePlus 6 που δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει, και φυσικά τα Pixel και Pixel 2.

Οι beta εκδόσεις των προγραμμάτων της Google επιτρέπουν στους χρήστες να δοκιμάσουν το νέο λειτουργικό, να τσεκάρουν πώς συμπεριφέρεται και να διορθώσουν τυχόν λάθη που θα προκύψουν πριν την επίσημη κυκλοφορία του. Το μειονέκτημα είναι πως μόλις το εγκαταστήσετε δεν υπάρχει επιστροφή. Εάν θελήσετε να γυρίσετε στο Android Oreo θα πρέπει να κάνετε reset στο κινητό και να τα εγκαταστήσετε όλα πάλι από την αρχή. Λάβετε υπόψη ότι είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε κάποια bugs και ίσως είναι συνετό να μην το δοκιμάσετε στο τηλέφωνο που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Το Android P περιλαμβάνει μερικά σημαντικά νέα χαρακτηριστικά όπως το να βάζετε όρια στο πόσο χρόνο θα ξοδεύετε στις εφαρμογές σας, να αλλάζει αυτόματα το χρώμα του background το βράδυ και να μην λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν βρίσκεστε σε διακοπές, ξαπλώνετε ή απλά θέλετε για λίγο την ηρεμίας σας. Επίσης, όταν θα αφήνετε το smartphone με την οθόνη γυρισμένη επάνω στο τραπέζι, τότε θα ενεργοποιείται αυτόματα το Do Not Disturb mode για να μην σας ενοχλούν οι ειδοποιήσεις. Επιπλέον, η ενημερωμένη έκδοση αναβαθμίζει σημαντικά τα κουμπιά back / home / multitasking του Android για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.

Στον τομέα της μπαταρίας, το νέο Android P (δεν είναι η επίσημη ονομασία του) θα δίνει προτεραιότητα στην κατανάλωση της μπαταρίας μόνο για τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιεί περισσότερο ο χρήστης, κλείνοντας ταυτόχρονα όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές που “τρέχουν” στο background. Αντίστοιχα, εκμεταλλεύονται την τεχνολογία machine learning για τη λειτουργία Adaptive Brightness, η οποία μαθαίνει πως να προσαρμόζει την φωτεινότητα της οθόνης ανάλογα με το περιβάλλον.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.