Το νέο chipset Z390 της Intel για high-end μητρικές

Η Intel δημοσίευσε ένα έγγραφο σχετικά με το νέο chipset Z390, είδηση που αποκάλυψε πρώτο το AnandTech, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες που ήθελαν ένα νέο high-end chipset να βρίσκεται στα σκαριά.

Χάρη στο νέο chipset οι νέες μητρικές θα ενσωματώνουν μεγαλύτερη υποστήριξη για θύρες USB 3.1 Gen.2 10 Gbps ενώ θα προσθέσουν και λειτουργίες που αφορούν την ασύρματη δικτύωση.

Πιο συγκεκριμένα, το Z390 θα μοιράζεται τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά με το Z370, αλλά θα υποστηρίζει έως και έξι θύρες USB 3.1 Gen. 2, σε σύγκριση με τις τέσσερις θύρες των πιο οικονομικών chipset ενώ δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να προσθέσουν τη δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης 802.11ac.

Επίσης, τα specs του Z390 θα συμπεριλαμβάνουν την υποστήριξη για overclocking των επεξεργαστών της σειράς ‘Κ’, ρυθμίσεις RAID και Optane Memory.

Περισσότερα νέα θα έχουμε την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι μητρικές X490 της AMD για τους επεξεργαστές Ryzen δεύτερης γενιάς έχουν προγραμματιστεί για κυκλοφορία τον Ιούνιο. Όπως όλα δείχνουν το καλοκαίρι θα είναι αρκετά θερμό ανάμεσα στις δύο ανταγωνίστριες εταιρείες.

intel z390 motherboard

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.