Το Snapdragon X24 modem της Qualcomm θα προσφέρει ταχύτητες έως 2 Gbps

Μπορεί να έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το 5G, η τεχνολογία LTE (4G) όμως θα συνεχίσει να υπάρχει καθώς τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν οι περισσότεροι από εμάς. Το τελευταίο gigabit LTE μόντεμ της Qualcomm, το X24, μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 2Gbps (όπου υποστηρίζονται από παρόχους), που αποτελεί ένα σημαντικό άλμα από τα 1.2 Gbps του προκατόχου του,  X20. Και ακριβώς όπως το X20 ενσωματώθηκε στο chipset Snapdragon 845 που ανακοινώθηκε το Δεκέμβριο, είναι πιθανό ότι το X24 θα ενσωματωθεί στο επόμενο premium chip της Qualcomm, το οποίο αναμένεται να εξοπλίσει πολλά από τα flagships του επόμενου έτους. Οι πρώτες συσκευές με το συγκεκριμένο chip θα κυκλοφορήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Αυτό είναι και το πρώτο εμπορικό μοντέλο Κατηγορίας 20 LTE modem που υποστηρίζει ταχύτητες 2 Gbps. Επιπλέον, είναι το πρώτο chip που κατασκευάστηκε με διαδικασία 7 νανομέτρων, η οποία θα επιφέρει περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας. Η Qualcomm έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές του νέου μόντεμ και αναμένει να παρουσιάσει το X24 στο MWC (Mobile World Congress) αργότερα αυτό το μήνα, σε συνεργασία με την Telstra, την Ericsson και την Netgear.

Πολλοί άλλοι παράγοντες επηρεάζουν φυσικά τις ταχύτητες των δεδομένων και ένας από τους πιο σημαντικούς είναι η υποστήριξη του παρόχου. Ενώ πολλοί πάροχοι υπηρεσιών έχουν αρχίσει να δουλεύουν πάνω στο gigabit LTE, φαίνεται πως θα περάσει καιρός μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο το εθνικό δίκτυο.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.