Το VLC αναβαθμιζεται στην έκδοση 3.0 με υποστήριξη Chromecast και video 360º

Η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων γίνεται ακόμη καλύτερη. Μετά από τρία χρόνια ανάπτυξης, το VLC 3.0 ‘Ventari’ κυκλοφορεί σε όλες τις πλατφόρμες και είναι γεμάτο από καλούδια όπως η υποστήριξη για Chromecast. Η νέα έκδοση διατίθεται από την αποκλειστική σελίδα του Videolan.org .

Η τελευταία έκδοση του VLC περιέχει πολλές  προσθήκες, καθώς και ένα ανανεωμένο user interface. Η υποστήριξη για το Chromecast είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στην πλατφόρμα των Windows και του Android αλλά η Videolan αναφέρει πως στο μέλλον θα είναι διαθέσιμο και στις εφαρμογές iOS της VLC και των εφαρμογών στο Windows Store.

Το ανανεωμένο interface του VLC 3.0 είναι αισθητά διαφορετικό, με τα εικονίδια στο κάτω μέρος του παραθύρου να είναι πιο καθαρά ενώ τα μικρά εικονίδια που χρησιμοποιούνται στο μενού είναι εντελώς καινούργια.

Η έκδοση 3.0 προσθέτει επίσης υποστήριξη για βίντεο 360 μοιρών και τρισδιάστατο ήχο μαζί με λειτουργίες για την VR έκδοση που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα μέσα Απριλίου.

Το νέο VLC προσθέτει επίσης hardware decoding σε όλες τις πλατφόρμες για καλύτερη απόδοση και λιγότερη κατανάλωση επεξεργαστή, ειδικά όταν το βίντεο που αναπαράγεται είναι ιδιαίτερα απαιτητικό σε πόρους. Στο Vimeo υπάρχει ένα δείγμα που δείχνει τις νέες δυνατότητες του VLC 3.0 σε ένα βίντεο 8K, 60fps, 360 μοιρών σε μηχάνημα με λειτουργικό Windows και επεξεργαστή έναν Kaby Lake Core i7.

Τέλος, άλλα χαρακτηριστικά αυτής της έκδοσης περιλαμβάνουν άμεση υποστήριξη HDR στο Windows 10 Fall Creators Update, HD audio codecs και αναζήτηση σε τοπικό δίκτυο.

Written by
Founder του pcbyte.gr με νέα, reviews και guides από από τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας

Αφήστε ένα μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.